שלום,

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/12/2006 | 12:28 | מאת: דניאלה

אני בת 32 , אם לשתי בנות והבעיה אצלי היא הפוכה. מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי רזה למרות שאני אוהבת לאכול. עד גיל 27 שקלתי 50 קילו קבוע ללא שינוי, גובהי 1.72. אף פעם לא אהבתי את הגוף שלי , יש לי מבנה צר ורגליים רזות, אגב אני דומה לאבי שגם הוא רזה מאוד. בעיה תורשתית. בגיל 27 ילדתי את בתי וכמובן עליתי במשקל והירידה לאחר הלידה היתה די איטית ונוצר שינוי קל בגוף, התרחבתי מעט, אך הרגליים הרזות נשארו והבטן שלי פשוט מרכזת בתוכה את כל השומנים והיא האזור החלש בגופי. בגיל 31 ילדתי את בתי השניה ושוב פעם עליתי במשקל ולאחר הלידה הירידה נעשתה איטית, עד חודש מאי האחרון שבו עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה. כמובן שעשיתי דיאטה לפני הניתוח וגם שמרתי פחות או יותר לאחר הניתוח. בחודשים האחרונים אני מרגישה ירידה דרסטית במשקלי , זה בא לידי ביטוי בבגדים אותם אני לובשת , הכל נעשה גדול עלי, הרגליים חזרו להיות רזות מאוד, מה שנותר זה הבטן כשאני מנסה במסגרת פעילות גופנית (לא אירובית) לחזק אותה. כמו שציינתי לעיל, אני אוהבת לאכול ואין לי בעיה של אוכל. הלכתי לדיאטנית שהכינה לי תפריט מסודר ובריא עם 3 ארוחות עיקריות ו- 2 ארוחות ביניים. אני מנסה ליישם תפריט זה, אבל זה לא קל. השאלה שלי האם יש קשר בין הניתוח לירידה במשקל, האם אני צריכה לבדוק את התפקוד של בלוטת התריס שלי ולראות האם היא משפיעה על הירידה במשקל? מה עלי לעשות? תודה

21/12/2006 | 12:54 | מאת: לאה פינטו

להרזייה ספונטנית וטבעית יכולות להיות סיבות רבות ומגוונות. וניתוח (התערבות פולשנית) בהחלט יכול להיות סיבה לכך. את מכירה את עצמך הכי טוב ולכן כשאת מציגה את ההרזייה הזו כמקור לדאגה או לפחות כסיטואציה שאינך יודעת להסביר לעצמך, הדבר הראשון שאני רוצה להציע הוא לערוך ברור רפואי אצל מי שמכיר את המקרה שלך. הציגי את הסיטואציה בפני רופא המשפחה לצד בקשה לבדיקת בלוטת התירואיד. יתכן והוא ירצה לבדוק פרמטרים הקשורים עם המצב הבריאותי הנוכחי. ובכלל תמיד טוב לערוך בדיקות רפואיות כלליות על מנת לחסוך דאגה. כמו כן הייתי מציעה להציג זאת בפני הדיאטנית המטפלת. ואם הכל בסדר, אז פשוט תהני. ואגב, משהו קטן שאני רוצה להוסיף, לטובת כל הגולשים שמבקרים בפורום. אנשים בריאים אוהבים לאכול ונהנים מאוכל כך שאין להסיק כי אנשים רזים אוהבים אוכל פחות מאנשים שמנים או ההיפך. אם כן, את אם רזה שאוהב לאכול, בלי ה"למרות". וטוב שכך. תארי לך מה היה קורה אם בני האדם לא היו אוהבים אוכל....? המון בריאות שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה