אימון

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/12/2006 | 11:43 | מאת: טלי

מהם הכלים האימוניים (coaching) שמשתמשים בהם בשיטה? (שיחות, תרגילים..?)

03/12/2006 | 15:35 | מאת: לאה פינטו

ממוקדת שינוי ומבוססת על מגוון כלים. כל מאמן עושה שימוש בכלים אותם הוא מוצא כיעילים בעבודתו ומול מתאמניו הספציפיים. האימון מבוסס על מחזוריות של למידה ופעולה המזינים זה את זה. הלמידה נעשית הן באמצעות העברת מידע וידע (במפגש ובשיחה) והן באמצעות ההתנסות הפעילה במהלך השבוע שבין המפגשים ובמפגש עצמו. הפילוסוף פופר אמר כי למידה קיימת רק במידה והיא מיושמת הלכה למעשה בחיינו.משמע, לא יישמנו - לא למדנו. ואני מאמינה שאנו לא ממש לומדים מהרצאות ונאומים. השיחה היא פתח להבנה חדשה, להסתכלות אחרת, לעיבוד התנסויות אך הלמידה האמיתית והתובנות העמוקות והמרעישות באות מעצם ההתנסות החוויתית, מעצם העשייה. לברר עם עצמך מושגים שונים זה יכול להיות אימון בפני עצמו כמו גם ללמוד להיות קשובה לרעב שלך. גם לעלות על רכבת הרים יכול להיות כלי אימון (זו היתה משימה של לקוח שלי שלא יכול היה להרשות לעצמו לחיות בחוסר שליטה. מטרת החוויה הזו היתה לזמן לו מצב של חוסר שליטה וללמוד מחדש את המושג והשלכותיו על חייו ומטרותיו). הרעיון הוא לייצר למידה חדשה לגיבוש גישה שונה במקום בו אנו מוצאים עצמנו נכשלים שוב ושוב, במקום בו אנו חווים חוסר מימוש של מטרותנו - וזה נעשה באמצעים שפרטתי לעיל. מקווה שמובן. שלך לאה

04/12/2006 | 00:01 | מאת: טלי

האם את מכירה את הסידרה "starting over" ("מתחילות מחדש") המשודרת בערוץ 3? רציתי לדעת אם זה משהו בסגנון?

05/12/2006 | 22:04 | מאת: טל

שלום, את חושבת שאפשר לאמן את עצמך? יש אצלנו בעיר סדנאות ללימוד העקורונות של ה coaching, אבל זה נראה לי קשה לבוא להסתכל על עצמך מהצד ולהתחיל לשנות דברים...

05/12/2006 | 22:31 | מאת: לאה פינטו

שלום טל. אני מבינה שזו לא "טלי" שהפכה ל"טל" אלא גולשת חדשה ואם כך, ברוכה המצטרפת לדיאלוג. טל, אין דבר שהוא בלתי אפשרי, כל דבר הוא פונקציה של זמן, למידה והשקעת משאבים. כמאמנת וכחברה בקהילת מאמנים, אני יודעת לומר לך שמאמנים נוהגים לקחת לעצמם ליווי של מאמנים בתהליכי שינוי עצמיים. הדרך היא אולי קצרה יותר בהשוואה לאדם שמגיע מרמת מודעות נמוכה יותר לרמת אחריותו ולאיכות בחירותיו כמו גם למערכת ההנעה הפנימית שלו. הקושי בתהליך אימון עצמי נובע מקושי אובייקטיבי לראות את הגיבנת של עצמנו, גם אם אנו יודעים שהיא שם. קשה לנו לא פעם לזהות את הבורות הקטנים שבצורת החשיבה שלנו, לכן אנו מזמינים משקיף חיצוני, בעל ידע, הבנה וכישורים לסייע לנו: א. לזהות את מה שאנו לא מזהים לבד. ב. לסייע לנו לעלות לפלטפורמה גבוהה יותר ממנה ניתן לראות מרחב אפשרויות חדש שלא ניתן לראות מהמקום בו אנו נמצאים ברגע זה. ג. לשמור על מסגרת המחויבות שלנו. כידוע תמיד קל לנו לעמוד במילה שלנו לאחרים והרבה פחות במילה שלנו כלפי עצמנו. ד. כדי לספק מידע חסר - זו הסיבה שתמיד אעדיף, באופן אישי, מאמנים שבאים מעולם התוכן בו הם מאמנים (להבדיל מאלה שמאמנים בכל). למידת העקרונות היא דבר חשוב ותורם לכשלעצמו אך הבנת עקרונות האימון אינה מספיקה. אחת מאבני הדרך המשמעותיות בהתפתחותו של מאמן היא חווית האימון העצמי והשגת שינויים בחייו הוא. ולזה יתווסף הנסיון בהובלת אחרים. וזה לוקח את הזמן שלו. נדרשת הרבה מאוד למידה ולא באופן תיאורטי אלא באופן מעשי ומוחשי. למידת העקרונות יכולה לפתוח פתח מאוד משמעותי במודעות העצמית שלנו. אך מודעות לבדה אינה מייצרת מסוגלות. כמאמנת, אני יכולה לספר לך שישנם שינויים לא מעטים בחיי שערכתי באימון עצמי. לעומת זאת ישנו תחום בו אני נעזרת במאמן אישי מדהים. בחרתי במאמן מתוך רצון לראות בעיניים מפוכחות באופן נקי וצלול את התנהלותי בתחום מאוד מסוים ומתוך כוונה מאוד ברורה ונחושה לקחת אחריות ולשנות את המצב. אין ספק שהשפה המשותפת שלנו היא מרכיב שתומך מאוד בתהליך ומקדם אותו. יש לי הרבה כבוד והערכה לפרופסיה הזו, ואם אני מאמינה בכוחה עבור האחרים זה בא קודם כל מהמקום בו אני מאמינה בכוחה עבורי. עניתי? ערב נעים לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה