בת מלאה ולא מרזה.

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

02/12/2006 | 10:40 | מאת: קלרה

שלום, אני אם מודאגת בתי מלאה ולא מצליחה להרזות למרות שהיא נערה מאוד ספורטיבית... אבל כיום היא מטעצלת ולא רוצה לזוז בכלל,בתי אוכלת את כל הדברים הלא בראים הרבה מתוקים,בצקים ושום דבר מפירות או ירקות... וכמובן שהיא כמו כל נערהאחרת רוצה להראות כמו דוגמנית... בעקבות כל זה לבתי יש כולסטרול מאוד גבוה המלצת הרופאים זה ללכת לדיאטנית אבל הטור כל כך ארוך ובכל מקרה אחרי יומים בתי תשכך ותקנה ממתקים במקום אוכל בראי. כיצד אני יכולה לגרום לה להרזות?

02/12/2006 | 18:18 | מאת: בלה אגמון

שלום קלרה . אני שומעת את הדאגה שלך לבתך וחושבת שזה נפלא. יש מספר הנחות יסוד שכדאי שתבונני בהם. 1 שאת יכולה לגרום לבתך לרזות 2 שבתך לא מסוגלת לקחת אחריות על עצמה (אחרי יומיים תקנה ממתקים ) 3 שהיא מתעצלת הנחות היסוד של הורים הם כמו מראה דרכם יסתכלו הילדים וילמדו מי הם בעולם הזה. איך את חושבת שבתך רואה את עצמה דרך הנחות יסוד שאת מקרינה לה? שהיא לא מספיק בוגרת, לא מספיק אחראית לא מספיק מסוגלת. האם נראה לך שזה מה שיגרום לך באמת לגדול להיות אחראית ובוגרת כלפי גופה? כאמה התפקיד שלך הוא להאמין בה לעודד אותה ולאפשר לה סביבה תומכת שינוי . אם היא נערה זה כל מה שאת יכולה לעשות (בעבר כשהיתה ילדה יכלת אולי יותר להשפיע). בנוסף עליך לתת לה דוגמא אישית לדרך בה את מתיחסת לגופך ולתזונתך. אם את אכלת בריא ומאוזן מתעמלת ולא עושה דיאטות בתך בסופו של דבר תושפע מכך. העצות שלי אליך הם : תעודדי את בתך כל הזמן ,תגידי לה בלי סוף מחמאות עליה ועל המראה שלה. חשוב מאד שאביה של הילדה ינהג בדרך דומה. תיצרי בית בו אכלים בריא (לא דיאטתי - בריא זה לא אותו דבר ). נסי לנהל אתה שיחות נפש ולראות איך היא מרגישה עם עצמה. להיות נערה בעולמנו המטורף הסוגד לרזון קיצוני זה קשה ומסוכן ועליך לנווט אותה בעולם הזה בזהירות רבה, תוך שאת מקנה לה תחושה גדולה של יציבות פנימית וקבלה עצמית. מקווה שעזרתי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה