שימוש בממתיקים מלאכותיים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/11/2006 | 22:21 | מאת: idanofar

שלום רב, בכתבה בנושא תזונה שקראתי באחד מהאתרים באינטרנט הופיע המשפט הבא: "שימוש רב בממתיקים מלאכותיים עלול להוריד את רמת הסרוטונין ובכך ליצור צורך מוגבר במתוק" - האם זה נכון? ואפרופו מתוק - מה אתן ממליצות למי שזקוק באופן נואש למשהו מתוק בתום הארוחה? תודה.

11/11/2006 | 20:15 | מאת: לאה פינטו

וזו הסיבה שלתחליפיסוכר אין ערך בהרזייה. הם רלוונטיים לסורתיים בלבד. כשהגוף זקוק לסוכר ( גם בצורת שוקולד) אי אפשר לעבוד עליו עם תחליף. למעשה, הוא מבחינתו, בכלל לא יודע מה צרכת, הוא רק יודע להעריך את המרכיבים שסיפקת. ואם אין גלוקוז בשבילו - זה לא שווה! והוא ימשיך לעורר בך את התאוה כדי לספק לעצמו את הנדרש. בנוגע לשאלתך השניה - מי שזקוק למתוק? פשוט מאוד, שיאכל ויהנה. הסיפוק יבטיח שזה לא יהפוך לאישו אובססיבי בהמשך. לגבי ה"נואש" - למה נואש? לא ברור לי. ולמה בתום ארוחה? אם קיטלגת את המתוק כ"קינוח" - הרשה לי לומר, טעות! מתוק מכיל רכיבי תזונה שנדרשים לגוף פה ושם בכמויות די קטנות. למה זה צריך להכנס לתבנית מלאכותית של תפריט מסעדה? שיהיה לך שבוע נפלא שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה