שימוש בממתיקים מלאכותיים
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
שלום רב, בכתבה בנושא תזונה שקראתי באחד מהאתרים באינטרנט הופיע המשפט הבא: "שימוש רב בממתיקים מלאכותיים עלול להוריד את רמת הסרוטונין ובכך ליצור צורך מוגבר במתוק" - האם זה נכון? ואפרופו מתוק - מה אתן ממליצות למי שזקוק באופן נואש למשהו מתוק בתום הארוחה? תודה.
וזו הסיבה שלתחליפיסוכר אין ערך בהרזייה. הם רלוונטיים לסורתיים בלבד. כשהגוף זקוק לסוכר ( גם בצורת שוקולד) אי אפשר לעבוד עליו עם תחליף. למעשה, הוא מבחינתו, בכלל לא יודע מה צרכת, הוא רק יודע להעריך את המרכיבים שסיפקת. ואם אין גלוקוז בשבילו - זה לא שווה! והוא ימשיך לעורר בך את התאוה כדי לספק לעצמו את הנדרש. בנוגע לשאלתך השניה - מי שזקוק למתוק? פשוט מאוד, שיאכל ויהנה. הסיפוק יבטיח שזה לא יהפוך לאישו אובססיבי בהמשך. לגבי ה"נואש" - למה נואש? לא ברור לי. ולמה בתום ארוחה? אם קיטלגת את המתוק כ"קינוח" - הרשה לי לומר, טעות! מתוק מכיל רכיבי תזונה שנדרשים לגוף פה ושם בכמויות די קטנות. למה זה צריך להכנס לתבנית מלאכותית של תפריט מסעדה? שיהיה לך שבוע נפלא שלך לאה