L-CARNETINE

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/11/2006 | 17:36 | מאת: סבא 7.5

מה דעתכם על תוסף המזון הזה? הוא אמור לגרום להאצת ההרזייה כאשר לוקחים אותו שעה לפני פעילות אירובית.

11/11/2006 | 21:21 | מאת: לאה פינטו

שלום סבא 7.5 (מאיפה הבאת את הכינוי הזה?) L-קרניטין היא תרכובת שידועה כחומר ארגוגני ((תוסף עזר) לספורטאי סבולת (רמת מאמץ עצימה לאורך זמן, לדוגמא: מרתון, טריאתלון, רכיבת אופניים מקצועית וכ"ו). ידועים לה 3 תפקידים שאכן יכולים לגרום לנו לחשוב שהיא יעילה בהרזייה, והם: 1. העברת חומצות שומן מסוימות לחמצון ("שריפה) כמקור אנרגיה. 2. הגברת המטבוליזם של גלוקוז (סוכרים) - אך זה בא על חשבון משהו אחר. 3. מזרז חידוש מאגרי ה- ATP שהיא המולקולה האנרגטית של הגוף (אנחנו קוראים לזה באופן מעוות קצת "קלוריות" - מושג שהגוף עצמו לא מכיר). "זרוז חידוש מאגרים" משמעותו שצריך למלא את המאגרים מחדש. כל התפקודים הללו רלוונטיים לספורטאים הישגיים בתחום מאוד מסוים. החומר הארגוגני הזה נועד לסייע לגופם לספק מספיק אנרגיה לאורך זמן (פעילות סבולת היא פעילות ארוכה). זה לא רלוונטי לספורטאי כח למשל (אצני ריצות קצרות, לדוגמא). איך לומר בעדינות. הפיזיולוגיה שלהם טיפל'ה שונה משלך ומשלי. וגם במקרה שלהם, ישנו מינון מסוים שמתחתיו זה לא עושה כלום ומעליו יתכן אפקט רעילות, יש משך זמן מסוים הנדרש כדי להבחין בהשלכותיו והכי חשוב מהכל - הוא רלוונטי רק ברמת עצימות גבוהה של המאמץ הגופני. כך שגם ספורטאים מקצועיים לא יחושו בהשפעותיו ברמת עצימות בינונית. עלו לא פעם טענות שקרניטין מסייע בהקטנת מסת השומן, אך הריני להודיעך בצער , הדבר לא הוכח מדעית עד רגע זה. כי אילולא כך, הייתי מוכרת L-קרניטין, במקום לבלבל לך במוח. שיהיה לך שבוע מקסים שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה