לאה שלום...

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/10/2006 | 10:57 | מאת: שרון

קראתי מס' הודעות שהגבת להן, והתרשמתי מאוד מטענותייך... אולם לגבי טענתך כי יש להקשיב למוח... כיצד אני אמורה לנווט את עצמי? כיצד אני צריכה או אמורה לחשוב? אשמח אם תוכלי להיות ספציפית יותר...

31/10/2006 | 08:19 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב שרון. בדיוק כמו שאת מקשיבה לחברה, ללמוד להקשיב לעצמך. את האדם שאיתו את משוחחת הכי הרבה פעמים ביום והשיח הזה הוא שיח עם הרבה סימני קריאה ומעט מאוד סימני שאלה. התנסות חביבה בהקשבה למחשבות שלנו אני יכולה להביא מהספר "דרך האומן" של ג'וליה קמרון. היא מציעה לכתוב מה שהיא מכנה "דפי בוקר" (אך אפשר להתנסות בזה בכל שעה ביום) - פשוט לשבת עם דף לבן מולך ולתעד כל מחשבה שעולה מבלי להתעכב על ניסוחים, פרשנויות, הבנות. לכתוב כל מה שעולה. מהתרגיל הזה אפשר ללמוד לא מעט על אופן החשיבה שלנו, בין השאר, ניתן לשים לב שקשה להדביק את קצב הכתיבה לקצב שטף המחשבות שעולות, ניתן להבחין שבדקה אחת אנו חושבים ים של מחשבות לא ממוקדות, יש מחשבות שחוזרות על עצמן ואחרות פחות, יש מחשבות שגוררות אחריהן מחשבות נוספות - אך הן עוברות ומשפיעות על מצב הרוח שלנו ובסיכומו של דבר על ההתנהלות שלנו דף כזה יכול להראות ככה למשל: חייבת להגיע לדואר היום, הילד לא ישן טוב בלילה, היום אני אלבש את החולצה השחורה, חייבת להתקשר לרינה, וואוו הוילונות מה זה מאובקים, אני אכנס להתקלח, גידי לא הוציא את הזבל, מה אני עושה עם הפרוייקט הזה.......יש כתם על המפה, הפרחים יפים, אני שמנה......וזה נמשך ונמשך. קמרון, בספרה, ממליצה על כתיבת רצף של 3 דפים כאלה ותאמיני לי שהיד כואבת. אני מציעה לשאול את השאלה: על מה חשבתי? או מה חשבתי? כשהחלטתי שנכון לעשות כך וכך. בצורה אובייקטיבית ככל הניתן לברר עם עצמנו מהי המחשבה שנתנה לנו את הלגיטימציה, מהי הנחת היסוד שקבעה לנו "זה ממש בסדר" או "זה ממש לא בסדר לנהוג כך" כי בסיכומו של דבר אם עשינו משהו, התנהגנו באופן מסוים ברור שהיה משהו בתודעתנו שאיפשר זאת. לא מזמן התפרסמה כתבה על הפגיעה באחד מהכלים המתוחכמים של חיל הים (מלחמת לבנון האחרונה). ברור שההחלטה לא להפעיל את מערכות ההגנה של האוניה הזו היא תוצר של מצב תודעתי מסוים (על זה גם נכתב). הנחת היסוד ש"אין סיכוי לפגיעה" יצרה תחושת בטחון ומכאן שאין צורך להגן על עצמנו (מה שהתברר כהערכה שגויה) - אך המסר הוא שלכל פעולה או אי פעולה שלנו קודמת מחשבה / הנחת יסוד / אמונה שמאפשרת אותה שמניעה אותה. מודעות לאופן בו אנו חושבים היא מיומנות שדורשת תהליך מובנה והמון התנסות ואימון. איך אנו מתמודדים עם מה שאנו מוצאים שם, זה כבר סרט אחר שלא ניתן להכנס אליו יותר מדי במסגרת הפורום. שאלת, "כיצד אני אמורה לחשוב?" - אם אני אומר לך איך את אמורה לחשוב זה יהיה בדיוק כמו לאמר לך מה את אמורה לאכול או איך את אמורה לחיות את חייך. זה לא יכול לעבוד. אלו הן הבנות ובחירות שצריכות לבוא מתוכך, אחרת תוחלת החיים שלהם עגומה. יום פורה ומקסים שלך לאה

31/10/2006 | 10:21 | מאת: שרון

אני מעריכה את המאמץ שלך לנסות ולהבהיר לי כיצד אני אמורה לפעול, אקדיש לכך מחשבה ואנסה לרדת לשורש העניין. מקווה שאצליח.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה