בת 41, מיואשת

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/10/2006 | 11:56 | מאת: גאולה

שלום, אני בת 41, עם עודף משקל מאד מאד גדול, חוששת בעיקר מבחינה בריאותית אך גם מבחינת החיצוניות לא ממש מרוצה, מגיל 12 בדיאטות, כמובן שזה מה שגרם להשמנה הקיצונית שלי, כבר שנים איני עושה דיאטות כי אני יודעת לאן זה יוביל...אך מאידך עושה הרבה עבודה נפשית שעזרה לי להיפטר כמעט לגמרי מאכילה כפייתית ומהשמנה. קראתי ספרים, אני מחשיבה את עצמי ברמת מודעות גבוהה, אני מבינה את הסיבות להשמנה שלי, עברתי טיפולים אלו ואחרים, ו.....בשורה התחתונה אני לא מצליחה לרזות. איך והאם בכלל אפשר לעזור לי? ואולי נגזר דיני להשאר שמנה כל חיי והגיע הזמן לוותר? אני כבר לא מאמינה שזה אפשרי בשבילי. יום טוב גאולה

24/10/2006 | 13:19 | מאת: בלה אגמון

גאולה היקרה. אני שומעת את הקושי שאת מתארת . להיות מגיל 12 בדיאטה זה כמו להיות מגיל 12 בבית סוהר - את כבר מזמן שכחת טעמו של חופש, של בחירה , של הנאה אמיתית מאכל ושל בדיקה מה לך מתחשק. מכיון שאת רגילה להיות כל כך הרבה זמן בדיאטה אני מניחה שקשה לך אפילו לדמיין אפשרות אחרת של אכילה מתוך חופש מוחלט,של דיאלוג מכבד עם הגוף שלך ושל שקט סביב נושא של אכילה. אני מאמינה שהבחירה היא בידייך . את אומרת שניסית כל מיני דברים והתאיישת אני לא יודעת מה ניסית ובאזה מקום היית כשניסית מה שניסית אני בהחלט מאמינה שיש אפשרות לעזור לך לבחור אחרת,לחשוב אחרת, להרגיש אחרת ובסוף גם להתנהג אחרת. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה