ב ר זל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/09/2006 | 19:29 | מאת: שוש

שלום היתי מעונינת בתפריט של 1300 קלוריות ליום עשיר בברזל בתודה מראש צביה

29/09/2006 | 06:31 | מאת: לאה פינטו

שלום שוש. רוצה לציין שהייתי מןפתעת מפנייתך. דיאטות קליניות לרוב ניתנות בחינם ובקלות ע"י דיאטניות קופ"ח. וזה מה שהייתי מציעה לך לעשות. אני באופן אישי לא כותבת תפריטים וזהו לא הפורום המתאים לכך. רק אומר שמקורו הטוב ביותר לברזל הינם מזונות מן החי והכוונה היא כמובן לבשר. ככל שהוא אדום יותר הוא עשיר יותר בברזל. מכאן את יכולה להבין שמדובר במוצרים כמו איברים פנימיים (כבד, לבבות וכ"ו), בשר בקר, הודו אדום (ע"פ הסדר הזה). לא רק שמוצרי הבשר הם בעלי התכולה הגבוהה של ברזל אלא שגם הזמינות שלו מהם היא הגבוהה ביותר (נספג מצויין במערכת העיכול, ללא הפרעות של מרכיבים אחרים). יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם יש להגביל מתן הברזל ממזון בשל רכיבי תזונה בעיתיים, לדוגמא: אנשים הסובלים מכולסטרול גבוה - בשל תכולת כולסטרול באיברים פנימיים. נשים הרות - בשל תכולה גבוהה של ויטמין A בכבד. במקרים כאלה ודומים להם ובהתאם לרמת חסר הברזל, תתכן המלצה לנטילת תוסף ברזל. ולכן, אני שוב מציעה לקבל תפריט מועשר ברזל בהתאמה אישית. המון בריאות. שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה