גבינות רגילות וטופו לבין סרטן שד והורמוני פוריות אם יש השפעה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/04/2024 | 17:25 | מאת: לינוי

היי אשמח מאוד לדעתך מספר שאלות קצרות ברשותך 1. יש הבדל בכמות ההורמונים שיש בגבינות רגילות לבין גבינת טופו? 2. האם גבינת טופו אכילה יומיומית יכולה לגרום לסרטן שד או סרטן אחר? 3. האם במקרה של תת פעילות בלוטת התריס עדיף להשאר עם הגבינות הרגילות ולא לאכול טופו בכלל? תודה רבה לך

שלום לינוי, אינני יודעת לאיזו גבינת טופו את מתכוונת אך ככלל טופו גולמי אינו מכיל הורמונים. הטענות המוזכרות לגבי טופו וסרטן השד נשללו על ידי האגודה האמריקאית למניעת סרטן (ACS) ואף טופו נמצא כגורם מגן. במקרה של תת פעילות בלוטת התריס ניתן להמשיך לצרוך טופו אך יש לדאוג גם לצריכת יוד נאותה וכן לעקוב אחר תפקוד הבלוטה. בברכה, רותם דר דיאטנית קלינית המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה - ד"ר רז

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה