חלבון..............................

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/02/2024 | 14:51 | מאת: ג

שלום האם סוכר ופחמימות הופכים לשומן? האם חלבון הופך גם הוא לחלבון? בהנחה שאני אוכלת בשר/עוף בצורה מבושלת/אפויה הוא גם יהפוך לשומן? כדי להרזות בכרס עליי להגדיל חלבון ולהפחית בשומן/פחמימות וסוכרים? אני לא נוגעת במטוגנים, השומנים שאני צורכת הם של מעט אגוזים/שקדים. 7 שקדים בבוקר ובערב 3 חצאי אגוז. וגבינות רזות של 5%. האם חלבון צמחי כמו עדשים משמין באותה מידה כמו חלבון ביצים/גבינות/בשר? איך ניתן להוריד כרס בעיקר? תודה

שלום, כאשר הצריכה האנרגטית גבוהה מההוצאה האנרגטית - כלומר הגוף נמצא בעודף קלורי - הוא מפנה את האנרגיה העודפת לייצור מאגרי שומן. כלומר במידה וישנה צריכה קלורית עודפת של פחמימות וסוכרים - אכן הגוף יכול לתעל אותם למאגרי השומן שלו. אך ככלל, כל צריכה עודפת של מזון מעבר להוצאה האנרגטית היומית, לאורך זמן - עשויה להוביל לעלייה במשקל, גם אם היא ממקור של חלבונים. בתהליך של ירידה במשקל אין אפשרות להתמקד באיזור מסוים שממנו רוצים להוריד את המשקל העודף. בברכה, רותם דר דיאטנית קלינית המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה - ד"ר רז

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה