שינה אחרי אכילה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/09/2006 | 17:32 | מאת: רחלי

שלום! שאלתי לא כל כך קשורה לדיאטה ,אבל עם תדעי לענות לי על כך אשמח שתעני.. כשאני באה מהעבודה אני אוכלת וישר אחרי הולכת לישון, האם זה משמין?

21/09/2006 | 18:23 | מאת: לאה פינטו

מה שמשמין אותנו או מתי אנו אוכלים, זה בעיקר הכמה והאיך. לאחר אכילה, מערכת העיכול שלנו מוציאה אנרגיה רבה על פירוק המזון, הובלתו, ספיגתו וכ"ו. הרבה מאוד חומרים מופרשים לתוכה ולוקחים חלק בפעילות החשובה הזו. פעילותה של מערכת העיכול מתקיימת באופן מלא גם כשאנו ישנים. אני יכולה לספר לך שההמלצה לא פעם, לספורטאים הישגיים שנדרשים לאימון בוקר היא לאכול לפני השינה כדי שבבוקר לאחר עיכול הלילה תהא אנרגיה זמינה לפעילות. למעשה, מערכת העיכול היא אחת המערכות הבזבזניות ביותר של אנרגיה בגופנו ואת יכולה לחוש בכך עם עלית הטמפרטורה הפנימית בעקבות אכילה. אם אנו מרגישים עייפים לאחר אכילה זה אומר משהו, זה אומר שהגוף מפנה את מירב האנרגיה שלו למערכת העיכול ומנוחה יכולה להיות תשובה נהדרת כי אז אנו לא מפריעים וגוזלים מהאנרגיה הנדרשת. בדיוק כמו שאנו חווים עייפות בעת מחלה, הגוף מפנה אנרגיה רבה להחלמה וללחימה בגורמים זרים ומזיקים. במחלה, טוב יהיה אם בני האדם לא יתייחסו למנוחה כהמלצה או פינוק אלא כאל צורך אמיתי של הגוף לשם הבראתו. יחד עם זאת, אם הגוף עייף לאחר ארוחה זה גם אומר שהעמסנו עליו קצת יותר מדי בארוחה אחת. אנו אמורים לקום מארוחה טובה חיוניים ונינוחים. ....אלא אם כן הגורם לעייפות הוא שונה לחלוטין. ובכל מקרה, מקווה שעניתי לשביעות רצונך והובנתי כהלכה. שנה טובה וחג שמח שלך לאה פינטו

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה