הרזיה ללא דיאטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/08/2006 | 16:05 | מאת: המתולתלת מנתניה

אני מתנצלת אך לא קראתי את כל ההודעות שבנושא אך מעצם הנושא והמילים "הרזיה" "דיאטה", נוגעים בנקודה מאד רגישה אצלי. אני כמעט בת 51 גובהי היה 160 ס"מ ועכשיו נמכתי 157 ס"מ. אני שוקלת כמעט 70 ק"ג, מעל 10 שנים אני מנסה להוריד במשקל ולא מצליחה. עסקתי בספורט פעמיים בשבוע אך הפסקתי בגלל בעיות בברכיים. המשקל מאד מכביד עלי מסיבה נוספת של בעיות בגב התחתון, בברכיים כאמור ובכפות הרגליים. אחרי הליכה של אני מתעייפת וכואבות לי הרגליים. אני גם מודעת לעובדה שאני לא אוכלת נכון ומנשנשת הרבה.הלכתי לדיאטנית 4 פעמים, קיבלתי ממנה תפריט אך לא אכלתי על-פי מה שהיה רשום שם.ו אודה לכמה עצות.

17/08/2006 | 16:40 | מאת: בלה אגמון

שלום רב לך המתולתלת. גישת הרזיה ללא דיאטה כשמה כן היא, דרך הרזיה אחרת ,לא דרך דיאטה ,אלא דרך שינוי תפיסה ותודעה. הרזיה ללא דיאטה מלמדת אותך לחיות בתודעה של אדם רזה - כזה שלא סופר קלוריות לא נשקל לא מגביל את עצמו ,אלא חי בדיאלוג של איזון ושיווי משקל עם הגוף שלו. את מתארת מצב בו ניסית שנים לשלוט במשקלך על ידי דיאטה ומה יצא לך מזה? האם רזית? מדבריך אני מבינה שלא. לתת תפריט לאדם שמן שבא לבקש עצה איך לרזות זה כמו לתת דף הוראות בו כתוב שצריך לעבוד קשה כדי להרוויח כסף לאדם עני שמבקש לדעת איך משפרים את המצב הכלכלי. מן הסתם זה לא ממש יעזור לו. אנשים משמינים ולא מצליחים לרזות לא בגלל שחסר להם ידע איך לעשות את זה אלא בגלל שהתודעה שלהם היא תודעה של אדם שמן. מן הסתם לא היו הפתעות גדולות בתפריט שקיבלת והרבה זה לא חידש לך. האם זה עזר לך ליישם את מה שכתוב? וכי למה שזה יעזור האם בגלל שזה נכתב על הדף , הותאם לך בידיוק לצרכים שלך? המחשבה שמידע ישנה במשהו התנהגות היא מחשבה תמימה שגורמת לנו לנסות שוב ושוב ושוב ולמרות חוסר הצלחה להמשיך לנסות ללכת באותה הדרך. ישנו משפט האומר אם תלך באותה דרך תגיע לאותו מקום. הרזיה ללא דיאטה היא גישה שונה המבקשת ממך לוותר על כל מה שאת חושבת שאת יודעת על נושא המשקל(מה משמין, איך מרזים , איך שומרים) ולנסות להעיז לקרוא תגר על המקובל והידוע. אני ממלצה לך לקרוא קצת את התשובות שלנו , ולבקר באתר שלי. אם יהיו לך עוד שאלות נשמח מאד לענות לך. בברכה בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה