האם ארוחת הבוקר כל כך חשובה ?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/03/2018 | 16:32 | מאת: רות

מפעם לפעם אני שומעת או קוראת על חשיבות ארוחת הבוקר. עד השעה 13:30-14:00 איני מסוגלת לאכול, ההרגשה היא שהושט סגור. בשעת הצהרים אני אוכלת בדרך כלל 3-4 פריכיות עם חמאה וביצה קשה. בשעות אחר הצהרים מרק ירקות .(בטטה, גזר, קישוא, עגבניות) עם גריסים ובערב פריכיות עם אבוקדו וביצה קשה, או עם גבינה צהובה, או דומה. בנוסף חופן עד שני חופנים פקנים או בוטנים, וחצי חפיסת שוקולד מריר. בשר ומוצרי עוף איני אוכלת. אני לוקחת מדי יום ויטמינים ובדיקות הדם שלי תקינות. הבעיה שאני מאוד בררנית עם האוכל האם באמת ארוחת הבוקר כל כך חשובה ?

22/03/2018 | 11:49 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

השאלה שלך על ארוחת בוקר מטעה. למה? כי כשאני רואה מה את אוכלת, תזונתית את מאד מצומצמת באכילה. ואז אני שואלת את עצמי אם את לא רעבה כי הגוף במצוקה או שאת באמת לא רעבה? כדאי לאכול ארוחת בוקר עד שעתיים מהקימה. אנשים "מתלוננים" שכאשר הם אוכלים ארוחת בוקר זה "פותח להם את התיאבון" והם מפחדים מהרעב. האם זה משהו שאת מתחברת אליו? לפי היומן שכתבת, אני ממליצה לך לפנות בחום לייעוץ תוזנתי, גם אם חד פעמי, כדי לבדוק מה באמת קורה עם האוכל בכלל ולא רק בארוחת הבוקר. "ושט סגורה" היא לפעמים גם תגובה ללחץ. האם הבקרים שלך מאד לחוצים? היות ואני לא מכירה אותך, אני נותנת לך חומר למחשבה. אבל לדעתי, חשוב, שתפני לייעוץ תזונתי. כמובן שאשמח אם תפני אלינו. [email protected]

22/03/2018 | 14:32 | מאת: רות

תודה על תשובתך אכן יש מעט מאוד דברים שאני אוהבת, אני מאוד עסוקה מרגע הקימה ועד להליכה לישון, והאוכל אינו בראש מעייני. אני שותה נס קפה חלש עם שליש חלב, כך שיוצא לי לשתות כ 600 מ"ל חלב ביום. אני באמת לא רעבה במשך שעות הבוקר, כנראה גם בגלל השתיה המרובה. שכחתי לכתוב שאני בגיל 72, הייתי בייעוץ תזונתי לפני כ 5 שנים, ולא הצלחתי להתחבר לתפריטים שנתנו לי. אחשוב על מה שכתבת ושוב תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה