פסטה רק פחמימות בסדר באורחה?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

12/03/2018 | 01:08 | מאת: נילי

זה בסדר אם אני רעבה ואוכלת קערת פסטה בלי משהוא חלבי ליד? זה לא משמין רק פחמימות בלי חלבון? משהוא שאומרים שאם יש רק פחמימות זה לא משביע או משהוא כזה.. תודה מראש

12/03/2018 | 09:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

תמיד בסדר לבחור לאכול את מה שאת רוצה. מבחינה תזונתי, השאלה היא מה את אוכלת לפני ואחרי. אף אחד לא אמר שחייבים לאכול חלבון בכל ארוחה, או שכל ארוחה צריכה להיות מאוזנת. במידה ובכל היום לא תאכלי מספיק חלבון, אז יכול להיות שפשוט תרגישי רעבה, ותחפשי אוכל. ארוחה רק של פסטה בלי משהו בשרי או חלבי, זה לא מאוזן, אבל שוב , צריך לראות את הסה"כ היומי, כדי לדעת. משמין? אין אוכל משמין. ומצד שני, כל אוכל שאוכלים יותר ממה שצריך, מעבר לשובע, לאורך זמן ובהתמדה, משמין. ואם זה משביע? רק את יכולה לענות על זה. מבחינה תזונתית: פחמימות בלי חלבון ושומן בארוחה משביעות פחות מארוחות מאוזנות שיש בהן את כל אבות המזון. ולכן , בד"כ אם יש רק אב מזון אחד בארוחה, תצטרכי כנראה כמות יותר גדולה של פסטה בארוחה כדי לשבוע.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה