גביעגבינהבארוחה-שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/02/2018 | 08:19 | מאת: ליאור

היי, אני אוכלת מדי יום 2 פרוסות לחם עם גביע גבינה שלם. רעבה מאוד בשעות הבוקר וזה נותן לי המון אנרגיה.. האם כמות החלבון גדולה מדי לארוחה אחת ובהכרח הופכת לשומן?

19/02/2018 | 08:41 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כמות חלבון לא נמדדת בארוחה אחת, אלא בסה"כ יומי של כל הארוחות. אם הארוחה טובה לך ומשביעה אותך, למה את דואגת? זו ארוחה מאוזנת לכל דבר ועניין. היות ואת אוכלת כל יום אותו הדבר, ואותה הכמות, אני חייבת לשאול איפה השובע? כלומר, האם את מסיימת את הכמות כי זה מה שהגדרת לעצמך או שאת אוכלת ועוצרת בשובע?

19/02/2018 | 08:54 | מאת: ליאור

היי נדיה, תודה רבה על התשובה המהירה. אני דואגת מכיוון שאני לא מצליחה לרדת במשקל המון זמן, ומנסה למצוא את הנקודה הבעייתית בתפריט שלי. אני מזה שנים אוכלת את אותו תפריט פחות או יותר: ארוחת בוקר: 2 פרוסות לחם מלא + 3/4 גביע גבינה לבנה (לפעמים גביע) ארוחת ביניים: ירקות חתוכים + יוגורט 1.5% ארוחת צהרים: טונה במים / חזה עוף / כוס עדשים שחורות / חתיכת דג + סלט ירקות גדול + לפעמים מנת פחמימה (פרוסת לחם / חצי כוס קינואה). ארוחת ביניים: 2 תמרים מג'הול גדולים ארוחת ערב: 2 פרוסות לחם מלא + 3/4 גביע גבינה לבנה + ביצה קשה + סלט ירקות גדול. לפעמים משהו קטן מתוק (כמו קובית שוקולד או חצי ופל רגיל של עלית או תמר נוסף). בנוסף אוכלת ספורט 3-4 פעמים בשבוע (TRX, פילאטיס, ריצה). תמיד משתדלת לעצור בשובע. גובה 1.71, משקל 67 - לא מצליחה לרדת ממנו.. תודה רבה!

19/02/2018 | 08:57 | מאת: ליאור

*עושה* ספורט, כמובן.. מתנצלת על הטעות. ושכחתי לציין שבנוסף אני אוכלת גם כ-2 כפיות טחינה גולמית, לרוב כחלק מארוחת הערב.

20/02/2018 | 11:25 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לא עושים ב"שלוף". נתחיל מהנתונים שנתת. את רזה. את אולי לא אוהבת את המספרים או את המראה, אבל את רוצה להיות רזה יותר ממה שאת. בנוסף מה שאת אוכלת, מדיאטה מאי שם, לא בהכרח מתאים לך ולצרכים שלך. את הבירור של מה יעבוד, בהנחה שאת יכולה ובריא לך לרדת במשקל, עושים בייעוץ. מאד מפתה לתת תשובות בפורום, אבל חוץ מלבלבל אותך זה לא יעשה כלום. אם את רוצה תשובות, אמיתיות שמתאימות לצרכים שלך, צריך ייועץ מקצועי. בפורום אין לי אפשרות לנתח לראות את כל התמונה בשביל לתת לך תשובה שתספק אותך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה