נון דיאט ואכילה רגשית שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

13/01/2018 | 17:57 | מאת: אהוד

שלום רב, אני לא יודע אם אכילה של נון דיאט בפורום הזה קשורה לשאלה שלי אבל אני מקווה שכן: אני אכלן רגשי כל חיי. ורציתי לדעת האם אחרי שאני כן כבר מודע ויודע ואוכל עכשיו על פי נון דיאט,האם כשאני אוכל רגשי ויש לי התקף,אם אני ארגיע את החשש שיש תוך כדי האכילה עצמה שהאוכל משמין ,זה יכול לגרום לרוגע באכילה עצמה ובעתיד פשוט למגר את ההתקפים?ניסיתי לעשות את זה ,כי אני בתוך נון דיאט באכילה הרגילה שלי וזה לא עובד. ורצתי לדעת למה? אם אני אוכל לפי נון דיאט מה גורם לי בהתקף לאכול עוד ועוד? זה האשם על האכילה המרובה או הרגש עצמו או שניהם ביחד?ושוב, אם אני אוציא את האשם ואנסה לאכול ברוגע עפ נון דיאט כמו תמיד, זה יכול למגר את האכילה ההתקפית רגשית? תודה רבה

14/01/2018 | 13:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בתהליך הנון דיאט קורים דברים במקביל. לאכול הכל ולשחרר את תחושות האשם מהאכילה לוקח זמן. למגר התקפים לוקח זמן. כשאנחנו מטפלות באנשים שסובלים מהתקפי אכילה, אנחנו מסתכלות גם על מה גורם להתקף, מתי הוא קורה, באיזה תדירות ובאיזו עצמה. אכילה לפי נון דיאט בלבד, בלי התייחסות למה שקורה בפועל, ביום יום, לא בהכרח יעבוד. ההתקדמות שמצפים לה בטיפול בהתקפי אכילה: יחד עם הורדת הפחד מלאכול, ולפתוח את האפשרות לאכול הכל, בודקים במקביל מה קורה לתדירות, ועצמת ההתקפים. ומוצאים התנהגויות אוטומטיות ועוד. אני מציעה לך לבוא לפגישה לא מחייבת וללא תשלום, לבדוק איפה אתה נמצא בתהליך היציאה מההתקפים, באיזה שלב, והאם טיפול יוכל לעזור לך, או שאין בו צורך.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה