פחמימות מורכבות מול פשוטות בשיטה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

10/12/2017 | 19:54 | מאת: לידור

בשיטת הנון דיאט ,איך מתייחסים לפחמימות מורכבות מול פשוטות?השיטה סותרת את מה שאומרים שפחמימות פשוטות מתעכלות מהר יותר ממורכבות ולכן לא כדאי לאכול אותן ובטח שלא לבד בלי חלבון? תודה

11/12/2017 | 09:29 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין אוכל שאסור או לא כדאי לאכול. עדיף תמיד לאכול ארוחות מאוזנות שכוללות פחמימות חלבונים ושומן. איזה סוג פחמימה? זו שאתה רוצה לאכול באותה הארוחה. אין צורך ל"התעקש" על אכילת פחמימות מורכבות כל הזמן. כי את היתרון של פחמימות מורכבות שהם בעיקר סיבים, מול הפחמימות הפשוטות, אפשר להשיג ממאכלים אחרים. לדוגמא, אם אתה אוכל פירות ,יהיו לך הרבה יותר סיבים מאשר תוכל לקבל בלחם מלא. כך שאפשר לאכול פחמימות פשוטות או מורכבות לבחירתך.

11/12/2017 | 13:06 | מאת: לידור

זאת אומרת שכשאומרים ומתקשים בדיאטות רגילות על פחמימות מורכבות כי הן תורמות לשובע ארוך יותר זו הקצנה? כי בכל מקום אני שומע שצריך לאכול פחמימות מורכבות ולא פשוטות אחרת הרעב יגיע שוב ומהר..

12/12/2017 | 07:57 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

צריך לאכול כמות מזון שמתאימה לדרגת הרעב של אותה הארוחה. הרכב המזון כלומר, מידת אבות המזון בארוחה- פחמימות חלבונים ושומן, יקבעו את נפח המזון שתאכל. כך שאם יש בארוחה פחמימות מורכבות או לא, פחות רלוונטי לשובע. בהקצנה, אם הארוחה בנוייה רק מפחמימות תצטרך נפח וכמות יותר גדולה של פחמימות מאשר אם אכלת ארוחה שכוללת את כל אבות המזון.וזה נכון גם לפחמימות מורכבות.

13/12/2017 | 03:39 | מאת: לידור

זאת אומרת שאני צריך לדאוג שיהיה לי חלבון כל אורחה כדי לא לאכול יותר מדי בסהכ אם יש רק פחמימות? תודה

13/12/2017 | 07:09 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

צריך לאכול כמות מספקת של אוכל שמתאימה לדרגת הרעב שלך לאותה ארוחה. אם תוסיף חלבון לארוחה שיש בה רק פחמימות, לאותה ארוחה תאכל פחות פחמימות מאשר היית אוכל אם היית אוכל רק פחמימות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה