תהליך ריפוי מבולמוסים עכשיו אני בבעיה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/11/2017 | 14:53 | מאת: עדי

היייי שנים שהיו לי בולמוסים קשים מאוד ,בחודשים האחרונים אני מרגישה שאני עושה התקדמות לצאת מהם,ועכשיו כשיש מצב שבו אני רוצה לברוח לאוכל כמו שפעם הייתי עושה ,האוכל כבר לא נותן לי את הבריחה הזאת ואפילו לא את ה"היי" שהייתי מקבלת פעם מהתקף אכילה. כאילו אני כבר מודעת למה שאני עושה ,אין לי יותר פחדים מאוכל שהוא משמין או שמותר לי רק פעם ב לאכול דברים מתוקים או טעימים. אבללללל!!!!! כשיש טריגר כמו שבעבר היה לי שגרם לי ללכת ולאכול כמויות של אוכל,עדין יש בראש את הרצון לאוכל ולהיי הזה שהייתי מקבלת פעם מהאכילה,ואז אני הולכת ואוכלת וכבר אני לא מקבלת את אותו היי. הבעיה היא שהאוכל עוד תקוע בחשיבה בראש .כאילו המוח זוכר שהייתי פעם נהניתי מאוד מהאוכל בבולמוס ועוד דוחף אותי לשם . האם זה רק שאלה של זמן עד שזה ייפסק או שפספסתי משהוא ,בתהליך הריפוי מהבולמוסים? תודה רבה רבה

10/11/2017 | 07:22 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

קודם משנים את ההתנהגות. את כבר לא צריכה את ההתקף והבנת שהוא לא משרת אותך ועכשיו רק הזכרון של מה שזה נתן לך נשאר. ועם זה את מתמודדת. וכל פעם שאת פונה לאוכל בגלל טריגר כזה או אחר, את מגלה שוב שזה לא הפתרון וזה לא עוזר לך. ה"ראש" משתנה אחרון, וזו ההתמודדות האחרונה. ככל שתמשיכי לא לספק למחשבה את הבולמוס, עם הזמן, גם לא יהיה הזכרון או הדרישה לבולומוס. את ממש לקראת היציאה. וזה ייקח זמן עד שההתנהגות וה"ראש" יעבדו בסינכרון. כל פעם שאת לא מתקרבת להתקף, זה עוד צעד להעביר ל"ראש" את המסר שזה לא בשבילך. ועם הזמן גם המחשבה ללכת לבולמוס לא תהיה. זה רק זמן. מאד משמח לשמוע שהגעת לשלב הזה. וזה הזמן להמשיך להיות אקטיבית בלא להגיע לבולמוס.זה ייקח זמן, אל תתייאשי.

10/11/2017 | 14:43 | מאת: עדי

תודה רבה נדיה !!!!!!!

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה