הקפצתי שאלת המשך:כדי לטפל בהתקפי אכילה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/10/2017 | 14:53 | מאת: מיקי

תודה על התשובה המפורטת,אבל איך להקטין את הדחף אמור לגרום לי לא לרצות לאכול אם כשאני אוכל כמו עכשיו ,האכילה היא ממש כיפית?

23/10/2017 | 15:45 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אז לא בהכרח נמנעים מהאכילה, אבל לומדים להנות ממנה יותר. כלומר, אתה תלמד לאכול, את מה שאתה אוהב, בהנאה, במידה המתאימה לך לאותו הזמן, בלי התחושות הלא טובות שאחרי. במקום התקף אכילה, תהיה לך ארוחה מהנה. יש הבדל מהותי בין התקף אכילה, לאכילת ארוחה. ואין שום סיבה שתפסיק להינות מאוכל. יש מספיק סיבות טובות להפסיק את ההתקפים.

23/10/2017 | 16:02 | מאת: מיקי

למה כשהדחף להתקף קטן אז אפשר להינות מהאכילה ולאוו דווקא להימנע ממנה,לעונת כשהדחף גדול באמת אין הנאה מהאכילה עצמה ויש תחושות רעות אחכ? תודה!

24/10/2017 | 09:17 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אכילה של כמות אוכל גדולה בזמן קצר, שמלווה בתחושה של אובדן שליטה. התקף אכילה מוביל לרגשות שליליים כלפי האכילה ועצמך. כשהדחף קטן, אפשר לחוות את אותם רגשות שליליים כמו דחף גדול, אבל אפשר להתחיל להרגיש יותר בשליטה על האכילה. הנקודה היא להגיע למצב שבו הדחפים להתקף אכילה קטנים, יורדים בתדירות עד אשר הם נעלמים. כשמטפלים תזונתית בהתקפי אכילה, המטרה היא להגיע לאכילה מהנה, משביעה, שלא נובעים מדחף להתקף אכילה. הדחף לאכול, רעב , הוא הדרך שלנו לדעת מתי וכמה לאכול. דחף להתקף אכילה נובע מסיבות אחרות לחלוטין.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה