שאלה על אוכל ובעיית אכילה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

25/09/2017 | 14:04 | מאת: יריד

הי אני חייב להבין משהוא אולי זה קצת פסיכולוגי אבל אנסה. חלק מהתמודדות שלי בחיים במצבים קשים תמיד פניתי לאוכל,לאחרונה קראתי מאמר באינטרנט שאומר במקום אוכל למצוא איזושהי דרך אחרת להוציא את הרגש החוצה שלא מזיקה כמו אוכל על דרך קבע. אז מצאתי בובת גומי כזאת שאני יכול להוציא עליה את העצבים או הרגשות שלי. למה ואיך ואם זה בכלל אמור לעזור ? אני לא רוצה כל החיים להיות קשור לא לבובה ולא לחזור לאכול,אז מה אני לומד בזה שאני מוציא את הרגשות החוצה? תודה

26/09/2017 | 13:59 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הרעיון הבסיסי, הוא למצוא בשלב ראשון דרך אחרת להתמודד עם הרגש, ולאט לאט הדחף לאכול יירד. הבובה שמצאת היא סוג של מעבר. (לא כמו אצל ילדים). בזמן הזה, שהבובה משמשת לך מעבר מאוכל, כדאי להיות בטיפול שילמד אותך להכיל, או לווסת את הרגש בלי צורך באוכל או בחפץ. כדי ללמוד את זה כדאי שתפנה לטיפול פסיכולוגי. ברוב המקרים טיפול פסיכולוגי בשילוב עם טיפול תזונתי, עובד הכי נכון וטוב.וכך גם תקבל ליווי לאיך לשנות את האכילה, ולא לפנות לאוכל במצבים רגשיים כאלה או אחרים.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה