בעיית חשקים כרונית שאלה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

18/09/2017 | 20:24 | מאת: אלכסה

שלום, יש לי בעיה שתמיד סתם ככה להפיג שעמום מתחשק לי משהוא מתוק. זה לא נורמלי? ממש רמת החשק גבוהה....ואני כל הזמן מנסה להרגיע עצמי בזה שאני אומרת שהכל בסדר וכשאני אהיה רעבה אני אוכל. אבל ,זה לא ככ עוזר,כי מתחשק לי סתם ככה ללהפיג שעמום. אני צריכה לחשוב יותר אולי על זה שזה לא יעשה נעים בבטן? תודה

19/09/2017 | 09:18 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כשמשעמם ומחפשים משהו לעשות, אין כמו אוכל להפיג את השעמום... את לא לבד. הרבה מאד אנשים אוכלים משיעמום. אני יודעת שהתשובה די ברורה, עדיף לעשות משהו אחר. השאלה, מה רמת הדחף לאכול. אם סתם כך מהרגל, אז יהיה יותר קל לחשוב על משהו אחר לעשות. אבל אם מדובר גם בדחף שמתלבש בנוסף על השעמום גם על רגש אחר, אולי יהיה קצת יותר מורכב. אני חושבת שהשאלה שכדאי לשאול היא , מה בא לי לעשות חוץ מאשר לאכול. כי הרי ברור שלא מדובר ברעב. ולפעמים, פשוט אין משהו מיוחד לעשות ,או שאין מספיק זמן להתחיל לעשות משהו, אז צריך ללמוד להשאר עם השעמום בלי להעביר אותו עם אוכל.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה