יש אפשרות לדלג על טיפול באכילה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

07/09/2017 | 01:12 | מאת: שני

רגשית מבלי להמשיך ולאכול ,ורק לדאוג שהכמויות יתקטנו והרצון לאוכל יירד? כי ככה אפשר להמשיך ולהשמין המון עד שזה יירד מעצמו. ואני לא רוצה להעלות עוד במשקל... תודה מראש

07/09/2017 | 09:00 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ל"דלג" עד גבול מסויים על טיפול רגשי. כי הרי הנגישות לאוכל מגיעה מהצד הרגשי. אז לשים "פלסטר" אפשרי, אבל כמו כל פלסטר הוא לא יחזיק מעמד לאורך זמן. שיקום וטיפול תזונתי, יכול להוביל לעצירה בעלייה במשקל, בהנחה שזה יספק אותך. מנסיון, זה אף פעם לא מספק, ולעשות "חצי עבודה" יכולה להיות חוויה מאד מתסכלת. אפשר להתחיל עם טיפול תזונתי, ולהעריך האם מה שאת מבקשת אפשרי או לא.

07/09/2017 | 20:42 | מאת: שני

שאפשר בכלל לאכול כשיש רגש מסויים שקשה לי להתמודד איתו,כי מבחינתי זה לא חכמה לזהות רגש ולמצוא פיתרון אחר אליו חוץ מאוכל,מה יקרה בפעמים שאני לא ארצה להתמודד עם הרגש? אז אני אוכל שוב כמו בהתקף?

08/09/2017 | 09:01 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

בטיפול התזונתי את תלמדי לנתק את הרגש מהאכילה. להתמודד עם הרגש, או להכיל אותו מבלי להגיע להתקף אכילה, זו עבודה משולב שלנו עם פסיכולוגית. יש הרבה מנגנונים שמאפשרים לנו לדחות התמודדויות, להכיל, וכו,וזה לא בא בצורת התקף אכילה. לדחות התמודדויות זה משהו שכולם עושים ברמה כזו או אחרת. אז את לא מבקשת משהו בלתי אפשרי. את מבקשת להפסיק את ההתקפים, ואת זה בהחלט אפשר לעשות. זה לא ימנע מרגשות ל"קפוץ" וזה לא ימנע מרגשות להגיע, אבל זה ימנע את ההתקף אכילה כתוצאה מכך. להגיד לך שאף פעם בחיים לא יהיה לך שוב התקף אכילה? זה משהו שמבררים תוך כדי עבודה. יש הרבה אנשים שמצליחים להרגיש ולהתמודד עם רגשות ללא הצורך בהתקפי אכילה שהיו להם בעבר.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה