ילד לא מספיק מפותח

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/07/2006 | 10:51 | מאת: דב

נכדי בן 11 נראה קטן לגילו. להערכתי הדבר נובע מכך שאינו אוכל מספיק ולא אוכל את המאכלים המאפשרים גידול נכון. האם אפשר לקבל עצה ותפריט?

22/07/2006 | 21:31 | מאת: בלה אגמון

שלום דב, העצה הכי טובה בעיני זה להשאיר את הענין להוריו. אם הם מודאגים הם יכולים לגשת לדיאטנית ילדים אשר תעשה הערכה למצבו התזונתי ותתאים לו תפריט לגילו והעדפותיו.

22/07/2006 | 22:03 | מאת: לאה פינטו

שלום דב. מקסים ונפלא בעיני לקבל פניה מסבא. אני בהחלט מתרשמת מהאיכפתיות שאתה מגלה כלפי התפתחותו של נכדך ורוצה להתייחס. ראשית, גדילה והתפתחות של כל ילד היא ענין מאוד אישי ואת תקינותה ניתן לקבוע ע"פ מדדים אוביקטיביים שהם עקומות הגדילה. אפשר לבדוק עם אחות בית הספר שמחזיקה בד"כ את התיק הרלוונטי (שעבר עם הילד מטיפת חלב). היא תצטרך לראות שאין שבירה של העקומה והילד שומר על המגמה הטבעית מלידתו. ישנם גם המדדים סוביקטיביים שלא ניתן להתעלם מהם: עד כמה הילד חיוני, פעיל, סקרן, מעורב חברתית, שמח וכ"ו. האם חל שינוי כלשהו בחייו של הילד שיכול להיות בעל השפעה. אני לחלוטין לא מאמינה בתפריטים, כשיש היצע בבית, ילד בריא יבחר מה שטוב לו ורצוי לו. אם בבדיקת 2 המדדים שהצעתי, הכל תקין. עזבו את הילד לנפשו. אם לא, אז דרושה התייחסות משמעותית יותר מתפריט.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה