הי,שאלה על הבולמוס שלי ואיך אני יוצאת ממנו

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/08/2017 | 01:34 | מאת: שלי

אני רוצה להגיע למצב שבו אני לא רוצה להרגיש שכיף לי בבולמוס. תוך כדי הבולמוס עצמו גיליתי שיש שלב ראשוני שאני מרגישה את הבטן כבדה,אבל זה קורה רק אחרי הרבה אוכל כי מלכתחילה אני אוכלת כשאני כבר שבעה. בשלב הזה,הבנתי שאולי זה כמו כשאני אוכלת לא בבולמוס, כשאני מרגישה שהבטן מלאה וזה מסמן לי לעצור לאכול. מה שאני מחפשת להגיע אליו זה להיגעל או לא להנות מהאכילה עצמה,כי לא משנה כמה אני מנסה לסובב או לחשוב על זה , אני פשוט לא חושבת שבאמת אפשר לשנוא או לא להנות מהאכילה עד השלב הראשוני שאני מרגישה את הבטן מלאה. יש הרבה פעמים שבהם אני לא רוצה להתמודד עם הסיטואציה שיש לי בראש ומחפשת בריחה. בגלל שהאוכל ככ זמין ונגיש,זה המקום בריחה שלי. אבל,אני לא רוצה לחיות כל החיים בידיעה שיש לי אופציה של בריחה והיא ממש כיפית לי, וזה הבולמוס, לפחות עד לקטע שאני מתחילה להרגיש את האוכל כבד שלצערי זה כבר אומר שאכלתי הרבה מדי כי מלכתחילה אכלתי כשאני לא רעבה. אני חייבת לציין שאני אוכלת כל מה שבא לי בחיי היום יום והאוכל הוא רק כדי לברוח וזה גם לא משנה ככ איזה אוכל אני אוכלת, העיקר לאכול. הכי מעצבן אותי שאני ככ שונאת את התחושה של הכבדות בבטן אחרי הבולמוס, אבל ברגע שאני מרגישה שהבולמוס עומד להתפרץ ומנסה לעצור בעדי מלאכול,כאילו אני מזלזלת בכאב הזה ותמיד בוחרת לאכול. האם יש באמת דרך ממש לא להנות בזמן הבולמוס עצמו? ממש לשנוא וממש להגיד שלא כיף לי ברגע הראשוני לפחות של האכילה. כי באמת שאני מנסה ולא מצליחה!!!! יש בכלל דרך כזו???!! תודה רבה

27/08/2017 | 11:59 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לשנוא אותו. ועוד, את כאילו חייבת "לסיים" את הבולמוס כי להבנתך באותו הרגע, הוא לא יעבוד אחרת. הדרך להתמודד ,והפסקת בולמוסים היא תהליכית. זה לא קורה פתאום. היות והבנת שזו לא הדרך שאת רוצה לפתור סיטואציות כאלה או אחרות, את בשלה ללמוד משהו אחר. וכדי להצליח צריך להכיר אותך, ואת דפוסי האכילה והבולמוס. יש איזה שהוא "תרשים זרימה" מעגלי שמביא אותך לבולמוסים. וצריך למצוא את המקום לפרוץ את המעגל הזה, כדי לשנות את הדפוס. אני מציעה לך לנסות ייעוץ תזונתי ואולי פסיכולוגי במקביל, שיעזור לך גם לשקם את האכילה ולמנוע בולמוסים ועם הזמן, להעלים אותם לחלוטין.

27/08/2017 | 21:55 | מאת: שלי

אבל ,כשאני אוכלת לא מתוך התקף,הקשר שיש לי עם הבטן,הוא זה שאומר לי "די" לאכול. בבולמוס ,לפחות בתחילתו ,אין את הקשר הזה,אז אין לי מה שיגיד לי די.האם בכל זאת אני יכולה למצוא דרך לא להינות מהאוכל לפני שאני מרגישה שכואבת הבטן? כי בעצם הבנתי שהאוכל יצליח לממש את המטרה שהיא לשכוח לרגע מהרגש או ממה שהולך לי בראש ,תמיד בכל מצב... תודה שוב

28/08/2017 | 10:19 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

ושהוא שולט בך, זה המקום שהטיפול התזונתי עובד עליו. איך לעצור ולא לתת לדחף להשתלט. ללמוד לעצור, ולהבין שאת מחליטה מתי לעצור, דרך שינוי התנהגות האכילה ותוך כדי הורדת הדחף לאכול. זה אפשרי, ואנחנו עושות את זה בטיפול התזונתי.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה