אני חייב סוף סוף להבין את זה ולא מצליח

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

24/08/2017 | 02:10 | מאת: אוריאל

לבד,ואשמח אם אקבל תשובה פה: כשמגיעים לשובע עוצרים לאכול. היו מלא פעמים שניסיתי לראות מה קורה כשאני אוכל מעבר לשובע,ושמתי לב שההנאה הכללית מהאכילה ירדה,כי יש לי קשר עם הבטן שאומרת "די".(לא ככ יודע איך להסביר את זה..) מצד שני יש פעמים שאני אוכל מעבר לשובע ואני לא מרגיש "די" כמו בפעמים האחרות. זה לא בא מהתקף אכילה או משהוא כזה,פשוט לא יודע איך להסביר את זה ,זה פשוט בא לי כזה. אני מנסה לפרש את זה במילים ולא מצליח להבין מה שונה בשתי הסיטואציות האילו. מה פתאום יש פעמים שאני אוכל גם כשאני שבע וזה בסדר גמור ופעמים אחרות לא. אפשר לתרגם לי את זה? תודה

24/08/2017 | 08:18 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אבל היא גם תלויה במידת הרעב שלך. כלומר, יכול להיות מצב שתסיים ארוחה ותרגיש שיש עוד "מקום" ולפעמים אותה הכמות תהיה יותר מדי ותשאיר חלק מהארוחה בצלחת. לפעמים אתה מוסיף קצת אוכל על תחושת השובע, וזה בסדר, ולפעמים תחושת השובע רוויה , ולכן אין "מקום". מה שאתה מתאר זה נורמלי.

24/08/2017 | 21:38 | מאת: אוריאל

אבל ,את דיברת על מצב שבו נגיד ניקח משולש פיצה ,במקרה אחד, רק אחד יספיק לי , ופעם אחרת ,נגיד חצי משולש יספיק לי וזה תלוי עפ מידת הרעב שלי. אני שואל,אם אני מגיע למצב שיש בפני אוכל בשתי סיטואציות שונות,ובשתיהן יש את אותה תחושה של שובע (אני יודע שכנראה פיזיולוגית זה לא ככ אפשרית להגיע עד כדי כך לרמת הדיוק של שובע בשני מצבים שונים,אבל בערך),מה יגרום לי להרגיש בסדר עם לאכול עוד משהוא בנוסף לשובע שאני מרגיש בסיטואציה א,לעומת להרגיש שבאמת אני לא רוצה להוסיף עוד משהוא על אותה תחושת שובע בסיטואציה ב? ואם נגיד ואני בכל זאת אוכל משהוא אני ארגיש לא בסדר,כאילו הלכתי נגד הרצון שלי לא לאכול באותה הסיטואציה.

25/08/2017 | 08:41 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

נח לך לעצור בשובע ומתי לא. אתה גם מרגיש מתי זה יהיה יותר מדי ומתי לא. זה לא משהו שאני יכולה לשים לו גבול עבורך. רק אתה יכול.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה