האם אני מרגישה טוב כשאני

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

15/08/2017 | 05:03 | מאת: הודיה

אוכלת מתוך עצבים כי המוח התרגל לאוכל כשאני עצבנית,כי הקשר הזה כבר קרה לי מלא פעמים,או כי באמת האוכל עצמו שזה הסוכר שיש בו גורמים למוח להוציא אינדורפינים,או שזה שילוב של השניים? תודה מראש:)

15/08/2017 | 08:21 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הרגל הוא דבר מאד חזק, ויכול להיות שלאורך השנים למדת לקחת אוכל כל פעם שאת עצבנית. יכול להיות שאת עצבנית כי את רעבה? גם זה קורה, אם לא אוכלים כמו שצריך, ורעבים, נהיים עצבניים ואז ברור שאכילה לשובע , מרגיעה. כדי שהגוף ישחרר אנדורפינים כשאת אוכלת, ברמה שאת מתארת, את צריכה לאכול כמויות מאד גדולות. וזה לא בהכרח קשור רק לסוכר.

15/08/2017 | 18:10 | מאת: הודיה

תוכלי בבקשה להסביר מה הכוונה שאומרים שהאוכל "סופג" את הרגש שמרגישים כשאוכלים מתוך עצבים? או כל רגש אחר...איך אוכל יכול לספוג? אולי זו הסחת דעת מהרגש עצמו וזה מה שגורם להירגעות או שממש האוכל עצמו והסוכר שבו גורם להירגעות?

17/08/2017 | 08:38 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

את "מעבירה" את הרגש לאוכל, ואז במקום להיות עסוקה ברגש את עסוקה באוכל. שאלות שעולות עם האכילה : למה אכלתי? הרסתי? אני משמינה.... וככה הרגש "כאילו" נעלם, ואת נשארת עם התחושה הרגעית של ההקלה בתחילת האכילה, ועם שאלות ומחשבות אחרות לגמרי, ממה שהתחילו את האכילה בסופה. או שפשוט את לא חושבת יותר על מה שעצבן אותך מלכתחילה, כי אכלת ואת עסוקה באוכל ואכילה, בלי כל השאלות שנתתי כדוגמה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה