זה נכון מה שאני מרגיש?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

31/07/2017 | 22:15 | מאת: שמעון

בהתקפי זעם אני בוחר לאכול לרוב אוכל מתוק,ויש לי תחושה שהמתוק הוא אקסטרה מתוק מאשר אני אוכל אותו כשאני רגוע. האם זה נכון? בנוסף אם אפשר שאלה נוספת:יש פעם שאחרי התקף האכילה שלי אני מרגיש רוגע,כאילו האוכל הרגיע אותי ולפעמים לא משנה כמה אני אוכל אין רוגע. אפשר לדעת במה זה תלוי? תודה

01/08/2017 | 11:14 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מה שאתה מרגיש תמיד נכון, כי עם רגש לא מתווכחים. נשמע שמצאת "פתרון" דרך אכילה לתחושות. אבל האוכל לא פותר את בסיס ההרגשה ומקור הרגש. הרגש נשאר ומוסט לאוכל. אז אתה מקבל תחושת רגיעה לאותו הרגע בלבד. כדי לווסת את הרגש לא דרך אכילה, מטפלים תזונתית במקביל לטיפול פסיכולוגי. כדאי לך לנסות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה