משנים של דיאטות הבנתי סוף סוף

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

21/07/2017 | 02:49 | מאת: מירית

שיש דברים כמו ירקות שלא באמת משביעים,ואז אם לא חשתי שובע אמיתי ,הלכתי ואכלתי בסוף מה שבאמת השביע אותי שזו ארוחה "אמיתית". אבל אז יצא ששבעתי מדי והבטן הרגישה מלאה מדי. ואז הייתה תקופה שאכלתי הרבה עוגות ועוגיות כפיצוי על שנים של דיאטות,וגם הרגשתי שלפעמים העוגה מלאה אותי אבל לא באמת ,והיה חסר לי האוכל "האמיתי" שוב. זאת אומרת,שלא תמיד באמת אפשר לסמוך על השובע בבטן (פיזית),כי לפעמים הבחירה שלי מלכתחילה של האוכל ,הייתה לא נכונה ,ואז יצא שמילאתי מדי את הבטן וזה ישמין לאורך זמן. השאלה היא, האם עלי לספק את הצורך באוכל אמיתי גם כשאני חשה שאין מקום כי מלאתי את הבטן ב"שטויות",או לחכות לנקודה שבה האוכל ה"אמיתי" לא יכביד עלי? תודה רבה

21/07/2017 | 09:04 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

מה שאת מתארת זה תהליך שיקום מדיאטות. חלק מהתהליך לוקח אותך למקום של פיצוי על אוכל שלא הרשית לעצמך הרבה זמן לאכול. וזה מה שאת חווה. על שובע פיזי תמיד אפשר לסמוך. מה שאת מגלה, זה איך לספק את השובע הזה לפי הצרכים שלך ולא לפי תכתיבים של דיאטות. ואת מגלה, ששטויות לא מספקות כשאת בעצם רוצה אוכל אמיתי. עם הזמן את תלמדי להבחין מתי את רוצה שטויות ומתי את רוצה אוכל. בשלב הזה, הייתי ממשיכה עם ההקשבה לעצמך בלי "חוקים". זאת דרך קשה, אבל משתלמת בסוף התהליך.

21/07/2017 | 16:10 | מאת: מירית

אמיתי גם כשאני חשה שאין מקום כי מלאתי את הבטן ב"שטויות",או לחכות לנקודה שבה האוכל ה"אמיתי" לא יכביד עלי? תודה רבה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה