ממשיכה את השאלה על ההנאה מהאוכל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

16/07/2017 | 23:43 | מאת: רותם

אבל חוסר ההנאה מהאוכל אפילו ביס מעבר לשובע הוא זה שאמור לסמן לי להפסיק לאכול לא? אז אם יש המשך של הנאה מהאוכל גם כמה וכמה ביסים מעבר ,עד שאני מגיעה לתחושה לא נעימה בבטן ממש,זה אומר לי שאני צריכה ל"החזיק" את עצמי כל הזמן בשובע ולא לאכול אפילו קצת מעברו ,לא? שוב,כי מבחינתי,אכילה מעבר לשובע אמורה לגרום לי לחוסר הנאה גם ממש טיפה מעבר...וההחלטה מדי פעם להמשיך ולאכול לפני שמגיעים לתחושה ממש לא נעימה ,סותרת את העובדה שאני אמורה להפסיק מההנאה כשאני מגיעה לשובע ולא אפילו קצת מעברו... תודה

17/07/2017 | 09:03 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כי אפשר להנות מארוחה ולהרגיש איתה מצויין כשעוצרים בשובע. אם האוכל טעים ואת ממשיכה לאכול מעבר לשובע, את לא תרגישי נח. שובע היא תחושה פיזיולוגית ברורה. הנאה מאוכל באה עם הארוחה. אבל הרבה הנאה יכול לגרום לתחושה לא נוחה בבטן, אם היא גורמת לך לאכול מעבר לשובע.

17/07/2017 | 19:33 | מאת: רותם

שהאוכל ממשיך להיות טעים בלי קשר לשובע,ויש הנאה מאוכל שקשורה באופן ישיר לתחושה בבטן שמרגישים:נוחות או אי נוחות ,תלוי בכמות שאוכלים. אז ברגע שאני עוברת את השובע ההנאה מהאוכל יורדת נכון? מצד שני כן ,כמו שכתבת,עדיין אפשר להנות מהאוכל אפילו אחרי השובע עד למקום מסויים שבו ממש כבר יש אי נוחות פיזית. אבל עד שמגיעים לאי נוחות הזו,אוכלים מעבר לשובע,כלומר ההנאה מהאוכל יורדת,אבל בכל זאת ממשיכים לאכול,זאת אומרת שאוכלים עם פחות הנאה? למה שזה יקרה אפילו פעם אחת? והרי אנשים שמשקלם מאוזן,כן מדי פעם אוכלים מעבר לשובע כי האוכל טעים. אז פה אני לא מבינה:הם אוכלים מעבר לשובע אפילו ביס,ולא נהנים?

18/07/2017 | 12:11 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לא רובוטים. ולפעמים אנחנו פשוט רוצים עוד ביס ממשהו טעים. הנאה זה משהו אישי. כל אחד נהנה מאוכל בדרכו שלו.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה