יש לי רגעים של בינג שאני

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

09/05/2017 | 18:17 | מאת: לימור

אוכלת המון בבת אחת בעיקר מתוקים,בעבר בטיפול אצל דיאטנית היא אמרה לי לעצור ולעשות משהוא אחר שישכיח את הרצון ללאכול,אבל מה אני אעשה אם האוכל מספק אותי הכי הרבה?

10/05/2017 | 14:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הוא תהליך שלוקח זמן. צריך להכיר אותך, את הרגלי האכילה שלך, מה גורם לך לבינג', האם הבינג'ים השתנו בעקבות הטיפול התזונתי שאת עושה , ועוד ועוד. זה תהליך שלוקח זמן ולא נפתר באמירה של: תמצאי משהו אחר לעשות. את יכולה לפנות אלינו לפגישת התייעצות ללא תשלום או התחייבות לראות אם אנחנו מתאימות לך. ובכל מקרה, אם את מחפשת טיפול, תבדקי שהדיאטנית שאת פונה אליה מתמחה בתחום הזה. יש לזה פתרונות, אבל צריך לקחת בחשבון שאין פתרונות קסם, והתהליך יכול לקחת זמן.

10/05/2017 | 17:57 | מאת: לימור

כן הבעיה היא שאני יודעת שזה לא בסדר וגם אני יודעת שלפעמים כשאני כעוסה או עצבנית אז אני פונה לאכול,אבל זה גורם לי להרגיש טוב וזה מרגיע אותי. אז חוץ מזה שזה משמין בטירוף (וזה ברגעי הבינג לא אכפת לי כי אני פשוט אוכלת),אני שואלת את עצמי למה להפסיק עם זה ,אם האוכל מרגיש לי ככ טוב ומרגיע?

11/05/2017 | 08:54 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

זו החלטה אישית שלך. האם זה מנהל את החיים שלך? האם את נמנעת מלעשות דברים או לפגוש אנשים או ללכת לעבודה בגלל התקפי אכילה? האם העלייה במשקל בגלל התקפי האכילה מפריעה לך? האם את מרגישה בשליטה או שההתקפים שולטים בך? ההחלטה לטפל בכך היא שלך בלבד. יש דרכים אחרות להישאר או להעביר רגשות כאלה או אחרים. האוכל כאילו מנחם אבל לא באמת מעביר או מטפל ברגשות. הוא נותן לך סוג של אשליה רגעית, שהנה הכל בסדר. אבל הרגשות עדיין שם והם לא נעלמים. וזו סיבה טובה לטפל . את מצאת דרך הבינג', פתרון שהופך לבעיה יותר גדולה. את "שמה" על האכילה את כל הרגשות אבל עם הזמן, את תראי שהפתרון הזה לא עובד. אני מציעה לך להתחיל טיפול כדי לבדוק אפשרויות אחרות שייתנו לך הרבה יותר שקט, שליטה ודרכים טובות יותר להתמודדות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה