כלומר עפ תשובתך אני מבין

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

08/05/2017 | 11:17 | מאת: אביחי

ששובע בזמן הארוחה הוא שילוב גם של ההורמונים וגם של כמה הקיבה מלאה? לא קודם הקיבה מלאה וזה מה שגורם לשובע ראשוני,ורק אחרי כמה דקות ההורמונים מבשרים על שובע? קיבה מלאה והורמונים קורים במקביל יחדיו ונותנים תחושת שובע נורמלית או להבדיל כשמעמיסים ,זה גם ההורמונים גורמים לתחושת שובע יתר וגם שהקיבה נמתחה מדי? זו הכוונה? תודה שוב נורא חושב לי להבין את זה פשוט....

09/05/2017 | 11:02 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

שהגוף לא מפסיק לעבוד 24/7. פיזית הקיבה מתמלאת ולפי זה הגוף עובד. אז כן, קודם אוכל בקיבה ואח"כ כל שאר המערכות נכנסות לפעולה. אבל כדי שאתה תרגיש צורך לאכול, כל שאר המערכות גם בפעולה והן מאותתות מתי לאכול. זה מעגל פיזיולוגי.

09/05/2017 | 20:24 | מאת: אביחי

אני לא מבין למה אני לא מקבל תשובה פשוטה אלא מסובכת... אמרת לי עכשיו שבאמת קודם הקיבה מתמלאת ואז ההורמונים נכנסים לפעולה...כלומר השובע ,זה שגורם לי להפסיק לאכול בזמן הארוחה הוא כמה אוכל יש בקיבה? כי הבנתי שההורמונים של השבוע יכולים להיכנס לפעולה אחרי איזה 10 דקות אם אני לא טועה... וזה סופר סותר את העובדה שאמרת לי שמאכלים שיש בהם הרבה שומן יאכלו בכמות קטנה יותר למרות שהם לא תורמים לנפח בקיבה כמו מזונות אחרים (וזה כי אני מניח שההורמונים של מאכלים שומניים גורמים ליותר שובע מאשר רק למלא את הקיבה),אז קצת הסתבכתי,אמשח לעזרה...

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה