לפעמים אני שבעה מחצי פרוסת לחם

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

03/05/2017 | 00:53 | מאת: שלומית

עם גבינה ולפעמים אני צריכה ארוחה שלמה,האם אני יכולה להבין מזה שזה לא נכון שאמרו לי שתמיד צריך למלא את הקיבה כדי לחוש שובע? והאם כאשר אני שובעת רק מחצי פרוסה עם גבינה,עדיין הקיבה שלי כן הייתה ריקה לפני שאכלתי את זה?

03/05/2017 | 09:15 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

אין כאן חוקים של כמויות. רק את יודעת ומרגישה מתי את שבעה. וכן, לפעמים תשבעי מחצי פרוסה עם גבינה ולפעמים צריך ארוחה שלמה. משתנה כל הזמן.

03/05/2017 | 11:03 | מאת: שלומית

שונה-כשאני שבעה אני שבעה,זה אני מבינה,אך האם ייתכן מצב פיזי בו הקיבה איננה ריקה מאוכל ועדיין יש רעב,מכאן אני אוכלת,וממלאת אותה ואז יש שובע,או שכדי לחוש ברעב ולשבוע גם מחצי פרוסה עם גבינה ,הקיבה חייבת להיות קודם כל ריקה? לא מסתדר לי,שיש בקיבה אוכל שמתעכל ואני רעבה...יש אוכל למה שאני אהיה רעבה....

04/05/2017 | 10:45 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הגוף עושה את כל העבודה. הקיבה אף פעם לא "ריקה" באמת. זו דרך דיבור. כשהגוף זקוק למזון, הוא מאותת לנו דרך הרעב. וכמות המזון שהוא זקוק לה נקבעת דרך השובע. הקיבה היא רק חלק מתהליך מורכב שעובד עם מערכת העצבים והמח והורמונים ועוד, כדי לקבל את תחושות הרעב והשובע.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה