שובע ורעב עפ מאכלים שונים
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
האם האני יכולה להניח שבכל המאכלים שיש בהם מלא מלא קלוריות כמו קצפת שוקולד בורקס וכו,פר גרם ,יותר נגיד מלחם או אורז,יש בהם יותר שומן,או שיש כאילו שיש בהם מלא קלוריות אבל יש בהם יותר סוכר ממאכלים לא מפוצצי קלוריות פר ביס/גרם? ושאלה נוספת בבקשה :יש הגיון בלאכול לחם מלא לעומת לחם לא מלא?כי אוכל עם סיבים מתעכל לאט יותר בגוף ואז השובע ארוך יותר והוא גם יאכל פחות בזמן האורחה עצמה? תודה רבה!
נכון שיש יותר סיבים בלחם מלא, אז מה? כמות הסיבים שאנחנו אוכלים ביום לא תלויה בלחם מלא או לבן, אלא בסה"כ סיבים שמקבלים מאוכל. אם את אוכלת ירקות ופירות, גם מעט, עדיין תקבלי יותר סיבים ממה שתקבלי בלחם. כך שלדעתי הדגש על סיבים מלחם קצת מוגזם. קלוריות לא מעידות על הרכב המזון. הרכבי מזון משתנים בהתאם לחמרים שיש בהם. כך שאי אפשר להגיד באופן גורף שלכל אוכל שיש בו הרבה קלוריות יש בהכרח הרבה שומן. יכול להיות גם הרבה ממרכיב אחר. וגם ההגדרה "הרבה קלוריות" תמיד תהיה ביחס למאכל אחר, לכמות שאוכלים ממנו, ועוד.
זה למה לא כדי בשעת רעב לאכול מאכלים כמו קצפות או בורקסים? כי ייתכן ויש בהם מדי סוכר וזה יגרום לעלייה חדה וירידה חדה של סוכר בדם ואז רעב יגיע יחסית מהר יותר מלאכול אוכל כמו אורז או לחם? ולגבי השאלה השנייה-זה גם למה רצוי לאכול תמיד ירקות עם האוכל? כי יש בהם סיבים והם יאטו את עיכול האוכל ויתרמו לשובע ממושך? מה שגם הם יתרמו לנפח בקיבה?.... כך לפחות אמרו לי פעם... תודה רבה שוב!!
כשרעבים כדאי לאכול. כל אוכל יכול לתת שובע. ובשובע עוצרים. האם יש מטרה תזונתית לשאלות או הן רק לידע כללי?