שאלה על שובע ורעב והורמונים

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

22/04/2017 | 17:13 | מאת: מירה

לא בטוחה שזה מתאים לפורום הזה כי זו שאלה קצת טכנית אבל אנסה כי לא קיבלתי תשובה בשום מקום אחר: שומן וחלבון גורמים להפרשות הורמוני הCCK והPYY כאשר הם מגיעים לתרסריון. מכאן שהאם השובע הראשוני -זה שגורם לי להוריד את המזלג ולא לאכול יותר נקבע מכמות האוכל שיש בקיבה? אין הורמון שובע שמופרש כאשר שומן נכנס לקיבה ויש חומצות שמפרקות את החלבון אבל זה עדיין לא הורמון שובע. כן קראתי שפחמימות דווקא יוצאות מהר יותר מהקיבה ובכך מעלות את האינסולין שעוזר לתחושת השובע. אז השובע הראשוני שגורם לי להפסיק לאכול בארוחה עצמה נקבע ממה? הרי רק אחרי בערך 20 דקות מזמן האכילה, הורמוני השובע מגיעים למוח יותר ויותר ומרגישים שובע רב יותר אפילו.....אבל זה רק אחרי בערך 20 דקות ואפשר לחוש שובע כבר אחרי עשר או רבע שעה באכילה נורמלית.... תודה

23/04/2017 | 17:08 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

יש עוד הורמונים ,אנזימים , חומצות ובסיס שמופרשים כדי להכין אוכל לספיגה ועוד ועוד ועוד. 20 דקות לשובע זה סוג של מיתוס שהתפתח עם תרבות הדיאטות. פחמימות מעלות רמות אינסולין, אבל אנחנו כמעט ולא צורכים פחמימות "לבד". כמו גם שאנחנו לא צורכים חלבון או שומן לבד. כך שתהליך העלאת האינסולין הוא לא משהו שאת מרגישה. מה שאני מנסה לומר לך, הוא שתהליך העיכול והספיגה הוא מורכב. ושתחושת שובע היא פיזית ,ואותה את מרגישה. אז תניחי את המזלג כשאת מרגישה שובע, ותתני לגוף לעשות את העבודה .

24/04/2017 | 17:50 | מאת: מירה

הי נדיה. למדתי על מנגנון השובע והרעב,שוב אני שואלת אולי כדי לחדד יותר את השאלה,כאשר אני אוכלת עם המון שומן, ידוע לי שומן מתעכל יותר לאט ומפריש את ההורמונים עליהם דיברתי בשאלה הראשונה שלי,אבל זה קורה כאשר האוכל נכנס לתרסריון,מכאן אני שואלת,השובע שגורם לי להניח את המזלג בזמן הארוחה בין אם יש הרבה שומן או לא נקבע מתוך כמה אוכל יש בקיבה? כי לוקח זמן עד שהאוכל נהיה chyme ונכנס לתרסריון,ושם הורמוני השובע של החלבון ושומן מופרשים, אז השובע הראשוני נקבע מאיפה? כי אם לוקח זמן עד שהגוף מקבל את האוכל בתרסריון,כמות השומן או החלבון באוכל לא יכול להשפיע על כמה אוכלים בזמן הארוחה.... תודה רבה שוב!

25/04/2017 | 09:39 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

כי יש "חיישנים" שמזהים כמות , ויש עוד הורמונים שקשורים לשובע. כשהאוכל מגיע לתריסריון, אנחנו לא "מרגישים" אותו יותר בבטן . אבל זה לא אומר שהרעב מיד "קופץ".

25/04/2017 | 21:09 | מאת: מירה

שוב,את העובדה שהשובע של החלבונים והשומן שמגיעים לתרסריון ומשם מופרשים הורמוני השובע CCK וPYY זה אני יודעת,אבל בזמן הארוחה עצמה, רק נפח הקיבה הוא זה שמודיע על מתי להפסיק לאכול ,כי לCHYME לוקח בערך 20 דקות (לפחות ככה קראתי) להגיע לתרסריון ואז הורמוני השובע שכתבתי מגיעים. הבנתי נכון?

26/04/2017 | 14:37 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

הפרשות של הורמונים, אנזימים, חומצות ובסיסים קורים בו זמנית, כל הזמן. אין "משהו אחד" שקובע את השובע. האוכל עובר לתרסריון בכמויות מדודות כל הזמן. את מחפשת תשובה אחת,ואין. התהליכים קורים בו זמנית. כשאת מרגישה שבעה, זה הזמן לעצור.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה