שלום נדיה,בעבר דיברנו על
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
על מאכלים דחוסי קלוריות,ואמרנו שיש בהם הרבה שומן וזה טוב כי הוא מתעכל לאט במערכת והוא שווה למאכלים שאין בהם שומן מבחינת השובע. אז אם אני אוכל קרואסון שיש בו הרבה שומן לעומת לחמנייה,ובשניהם אין חלבון,אז למה עדיין ללא חלבון ברוב הארוחות ביום שלי אני יכול להשמין? אני יודע שיש כמות מומלצת של חלבון יומית וזה לתפקודים הבסיסים של הגוף,אז נגיד ואני גומר את המכסה היומית הזו,מה עדיין יכולה להיות הבעיה אם אני אוכל ברוב היום נגיד קרואסון שיש בו הרבה שומן ויתרון לשובע? תודה!!!
כל יום אנחנו זקוקים לכמות אוכל שונה, בהתאם לצרכי הגוף. אם לאורך זמן הרכב המזון חסר, נניח אין חלבון, אתה תמשיך ל"אוכל". שובע הוא תוצאה של כמה אוכל אוכלים בארוחה והרכב המזון שאנחנו מקבלים בארוחה ולאורך היום. לא יהיה שובע לאורך זמן אם חסרים אבות מזון. וזו בדיוק הבעייה כמחשבים קלוריות או "מכסת מזון". אין לזה קשר לצרכים של הגוף שלך. משמינים אם אוכלים יותר מדי לאורך זמן ובהתמדה. ואם תאכל מאכלים עתירים בשומן, בצורה לא מאוזנת הרי שאתה אוכל יותר שומן ממה שאתה צריך. ובין אם אתה אוכל יותר שומן, או חלבון או פחמימות יותר ממה שאתה צריך, לאורך זמן תעלה במשקל.