נדיה שלום רב,רציתי לדעת
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
אם תוכלי לעזור לי :אני כבר כמעט בשנה וחצי בשיטת הנון דיאט-ויש לי שני דברים שעדיין קשים לי מאוד :הראשון הוא העובדה כי עדיין לפני כל חשק או רעב אני בלבטים עם עצמי ולא באמת יודע מתי כן לאכול עפ חשק ומתי כן אני באמת רעב. רעב לפעמים קל לי יותר,אבל לדבי החשק זו בעיה-כרגע אני מנסה פשוט להבין מתי אני באמת אהנה מהאכילה של החשק ומתי לא וזה הדבר היחידי שמנחה אותי במתי כן לאכול עפ חשק ומתי לא. הבעיה השנייה-היא האיזון של אבות המזון בארוחה-אנשים רזים בטבעם מסביבי אף פעם לא יחשבו ויגידו לעצם שהם צריכים לאזן את הארוחות עם יותר חלבון,ואני עושה את ממקום שרוב האוכל שלי הוא פחמימה,כי לרוב זה מה שיש מסביבי,וזה הרבה יותר קל לקנות קוראסון ואייס קפה מללכת ולמצוא מקום שיש בו ארוחה מאוזנת. וזה קצת הרבה משגע אותי. יש משהוא שתוכלי לעזור לי איתו כדי להתמודד טוב יותר עם שני המצבים האילו? תודה רבה
לא תמיד יודעים מראש להבדיל בין חשק לרעב. ולא צריך לעצור כל חשק לאכול. בהחלט נורמלי לאכול כשמתחשק משהו. ואז אם אין רעב, סביר שהחשק יוביל אותך לאכול כמות קטנה של מה שבחרת, כי אחרת תרגיש שאכלת יותר מדי. לגבי איזון אכילה, נכון שהרבה יותר קל ונגיש לקחת קוראסון. ועקרונית, אם אתה עוצר בשובע, לא צריכה להיות בעיה. לפעמים תסיים אותו, לפעמים לא. לפעמים זה יספיק לך , לפעמים לא. במקום שקונים בו קראסון, יש אולי עוד אפשרויות. כמו סנדויץ טונה או גבינה או אחר. אולי תנסה מדי פעם לקנות אותם במקום הקראסון, ולראות איך זה מרגיש לך? בצורה זו הגיוון בבחירות יסדר את האיזון באכילה. ואתה צודק, זה לא משהו שחושבים עליו. זה משהו שבא עם הזמן באופן טבעי. ועם הזמן גם לא כל ארוחה צריכה להיות מאוזנת. השאלה שלי אליך, האם אתה מזהה את השובע? האם אתה קונה קראסון מתוך בחירה או הרגל? רק להדגיש, אין בעיה עם הבחירה של קראסון.
אני בהחלט מתחיל רק עכשיו להתרגל ולאכול כמויות קטנות יותר כי כך השובע שלי אומר. זה פשוט לקח כמעט שנה וקצת של תהליך לא לאכול מדי. אז לשם ההברה-ציינת כי בעצם אין בעיה עם אכילת הקוראסון,אבל כן מיינת בתחילת התשובה משהוא על איזון הארוחה. עד כמה צריך לשים לב על זה. כי כרגע אני די עוסק בחישוב של כמה לא מאוזן אכלתי היום ואני חושש שבגלל חוסר האיזון הזה מאיזושהיא סיבה תיהיה עלייה במשקל,ואז אני בכוח מכריח את עצמי למצוא ארוחה מאוזנת ולמצוא חלבון-כי בדכ הוא זה שחסר לי בארוחות ויותר קשה למצוא. אז העלייה במשקל את אומרת לא תיגרם מקוראסון גם אם זה לא חד פעמי אלא בגלל חוסר איזון? מה זה משנה? תודה רבה!!!!!!
פחות אוכל כדי לשבוע, ממה שאתה חושב או רגיל. אם אין לך מספיק חלבון במשך היום, תהיה פחות שבע. אם אוכלים בעיקר פחמימות, מרגישים לא מסופקים ויש תחושה של חיפוש אוכל במשך היום. חלבון חשוב למטרה שלך. כי הוא גם נותן שובע כשהוא משולב עם פחמימה, וגם מאזן את האכילה. רוב האנשים "נופלים" בחלבון, כי באמת, כמו שאתה אומר, יותר קל להגיע לפחמימות. אבל תחשוב רגע: סנדויץ חביתה או עם טונה או גבינה אפשר לקנות כמעט בכל מקום. גם שווארמה או פלאפל בפיתה. אם אתה עוצר בשובע, בכל ארוחה- גם איזנת את הארוחה וגם נהינת. ארוחה מאוזנת לא תמיד אומרת חזה עוף עם אורז. גם שניצל עם אורז או תפוחי אדמה היא ארוחה מאוזנת. נשמע שאתה מתבלבל בין איזון ארוחות, לבין ארוחות שיש בהן יותר שומן. הגיוון בארוחות, גם בארוחות מאוזנות הוא מפתח להצלחה.