אם כשאני אוכל גלידה מתוך
דיון מתוך פורום הרזיה ללא דיאטה
חשק ולא מתוך רעב-שמתי לב שיש לזה שני מצבים:האחד הוא שאפשרי לאכול חשקים במהלך שעות רוב היום אבל אז הטעם של האוכל או ההנאה ממנו לא תיהיה אותו הדבר כמו חשק אמיתי. אני מנסה לסדר לי בראש מתי או איזו סיבה פיזיולוגית (אם יש אחת כזו),שיש פעמים שהחשקים הם ממש טעימים ופעמים האם לא כאלו טעימים ונובעים מתוך שעמום. כלומר:מה זה ההפרש בטעם שככ שונה בין שני המצבים. האם יכול להיות שחשק שאוכלים אותו יכול לנבוע מרעב ורק חשבתי שזה חשק? כי ברעב הרי בלוטות הטעם רגישות יותר והאוכל טעים יותר מאשר כשלא רעבים...זה עובד אותו הדבר? תודה רבה
נכון, כשרעבים ואוכלים מרעב, יש לאוכל טעם אחר מאשר כשאוכלים אותו כששבעים. וגם הכמות שאנחנו אוכלים ממנו תשתנה בהתאם. חשק יכול לנבוע מרעב. ואם חושבים על זה רגע, כשנהיים רעבים מתחילים לחשוב מה בא לנו לאכול.... כך שרעב וחשק בהחלט יכולים לבוא ביחד אבל גם לחוד.
אם רעב וחשק יכולים אכן לנבוע מסיבות נפרדות אז מתי אני יכול לבטח לדעת מתי כן לאכול מתוך חשק טהור שלא נובע מרעב? הרי זה יכול לנבוע משעמום מתח וכו,אבל זה יש ביום יום מלא פעמים ,אז מתי כן?
אפשר לנהל יומן מזון, ולראות בדיעבד מה היה. דורש ניסוי וטעיה. בשיווי משקל נוכל ללוות אותך וללמד אותך את ההבדלים.