תת משקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

25/06/2006 | 14:49 | מאת: אילנית

בני בן 3 ושבע חודשים שוקל 11.7 ק"ג בלבד, גובה 87 ס"מ. הרופא אמר לי לעשות דיאטת השמנה ומה שאני עושה לו פרוסה עם גבינת שמנת, חמאה וכו' הוא מסרב לאכול או שאוכל רק ביס. מה האפשרות לילדים כאלה.

25/06/2006 | 16:41 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, אם הוא בריא יתכן וקלט את הלחץ שלך סביב המשקל הנמוך שלו. נסי לתת לו קלוריות דרך מזונות מרוכזים - קטנים בנפח ועשירים באנרגיה. להעשיר מה שהוא אוכל בעוד קלוריות. דיאטנית ילדים תוכל לתת לך יעוץ טוב בנושא.

26/06/2006 | 08:31 | מאת: לאה פינטו

מאוד מהסוגיה שהעלית ומבינה את המצוקה שאת מעלה. אילנית, מספר שאלות לי אלייך: האם עקומת הגדילה של הילד שומרת על המגמה שלה? או שהיתה שבירה? האם לילד בעיה רפואית כלשהי ברקע? האם הילד חיוני, מתפקד, מתפתח חברתית, רגשית מוטורית כראוי? מה הרקע שלכם ההורים - גובה, גדילה בעבר, משקל וכ"ו - האם דומה, חריג? כמי שעבדה שנים במשרד הבריאות ועמדה בקשר רציף עם התחנות לבריאות המשפחה (טיפות חלב), אני מכירה היטב את אופן העבודה. אנשי מקצוע נוטים לראות טבלאות ומספרים מול העיניים וכשמדובר בילדים, עקומות הגדילה הן האורים והתומים אך יש לזכור שעקומות הגדילה הן כלי סטטיסטי שמתאר את התפלגות האוכלוסיה, הן לא קובעות מה טוב ומה נכון הן רק מציגות התפלגות טבעית באוכלוסיה וטבעי מאוד שיהיו ילדים מתחת לעקומה כמו גם מעליה. חשוב לשלול רקע בריאותי לקוי. אך אם אינו קיים, אין סיבה להכנס לקרנבל שכופה על כולם מתח, חוסר שביעות רצון ותסכול. בהעדר ליקוי בריאותי-רפואי, זהו גופו של הילד וצרכיו כרגע. שלך לאה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה