נטילת פרמין להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

29/05/2004 | 22:38 | מאת: רוז

יש לי תינוק בן 4 חודשים ואני בת 44. יש לי ירידה בכמות החלב בעקבות הוספת בקבוק בערך מהשבוע הרביעי כי הוא רק ירד במשקל הבתחלה. כיום אני מניקה פעמיים ביום, בבוקר ((יש חלב) ובערב אני מרגישה שהוא אוזל. שאלתי היא האם נטילת תרופת הפרמין במשך עשרה ימים כטיפול יכולה להגביר את כמות החלב? ומהן ההשלכות לגבי גופי?

לקריאה נוספת והעמקה
31/05/2004 | 19:51 | מאת: אלן שיין

היי רוז, פרמין ידועה כתרופה שמעלה את רמת הפרולקטין ומגביר את כמות החלב בנשים מיניקות (למרות שהתרופה היא לא למטרה זו אלא תגובת לוואי.) היא לא תמיד משפיעה אם יש כבר רמת פרולקטין גבוה. את לא יודעת מה רמת הפרולקטין אצלך ואת גם לא מגרה את תפוקת החלב שזה הדבר הנכון לעשות כדי להגביר את כמות החלב. בלי גירוי מקסימלית - התרופה לא תעזור. משתמשים ב פרמין או דמפרידון כאשר אימא מיניקה מלא ואין לה מספיק חלב. מלבד הגברת רמת הפרולקטין יש עוד תגובות לוואי לתרופה כגון: בחילות, שילשולים, הרדמות, עד לדכאון. אני לא יודעת מה גרם לכך שהתינוק לא עלה במשקל, בהתחלה, כי לפעמים תינוקות לא עולים אחרי הברית אלא יורדים אפילו וזה נחשב כתקין. אולי הטעו אותך? אולי השתמשת בבקבוקים ומוצצים שאלה הם שפגעו בתפוקה? אם את עדיין מיניקה והוא מסכים פעמיים ביום אז תיאורטית את יכולה עדיין להגביר באופן טבעי את כמות החלב ובמעקב עם יועצת הנקה מוסמכת תצליחי לרדת מהפורמולה ולעבור להנקה מלאה. אלן

מנהל פורום הנקה