אופטלגין עם הנקה.

דיון מתוך פורום  הנקה

27/05/2001 | 01:57 | מאת: שירי

אלן שלום, חברתי ילדה לפני שבוע,(לידה רביעית) ויש לה התחלה של דלקת ברחם! מאחר וזה קרה לה גם בלידות הקודמות, היא צפתה את זה וכשהכאבים החלו היא נסעה לבית חולים ושם כאמור היא קבלה אנטיביותיקה אולם להפתעתי היא ספרה שבשביל הכאבים היא לוקחת אופטלגין! לתדהמתי היא אמרה שהרופאה בבית החולים אמרה שזה בסדר ורציתי לברר את דעתך. הרי אופטלגין ידוע כתרופה מאוד חזקה שנותנים אחרי ניתוח אבל לאישה מניקה? האם זה נשמע הגיוני? אשמח לתשובה מהירה על אף שחברתי כבר מרגישה יותר טוב. תודה.. שירי.

27/05/2001 | 14:45 | מאת: אלן שיין

היי שירי, עד כמה שידוע לי ניתן לקחת אופטלגין ולהיניק. בכל הקשור לתרופות כדאי לפנות לבית חולים בילינסון, פרופ' מרלוב - 7472 937 03 או "הריופון" ע"י בית חולים אסף הרופא, ד"ר ברקוביץ - 9309 977 08. המרכזים האלו מיועדים לתת מידע עדכני על נטילת תרופות מכל הסוגים בזמן ההריון וההנקה.

29/05/2001 | 14:52 | מאת: נטלי

אני בדקתי את זה בזמנו, ונאמר לי כי אין כל בעייה לקחת אופטלגין בעת הנקה (כמובן הכל במידה וללא הגזמה). בבי"ח אפילו ממליצים ליולדות לקחת אופטלגין כ-20 דקות לפני כל הנקה, על מנת להקל על כאבי התכווצויות הרחם (בעיקר בלידה שנייה ומעלה, בה ההתכווצויות כואבות וחזקות יותר בד"כ). בקיצור - שתיקח אופטלגין ותמשיך להניק בכיף, ושתהיה בריאה. נטלי

מנהל פורום הנקה