האם הנקה לא מעודהתפתחות גזים בבטן התינוק הרך ?

דיון מתוך פורום  הנקה

29/06/2014 | 11:44 | מאת: גלית שלבי

ידוע שהנקה היא מועילה וחיונית להתפתחות מערכת חיסונית, ומערכת קוגניטיבית ושאר תועלות, אצל התינוק, אך מה לגבי הגזים המתפתחים במערכת בבטן הרכה של התינוק בעקבות ההנקה ? זהו סבל נורא עבור בטנו הרכה של התינוק, אני זוכרת היטב מהתינוק הראשון ומתלבטת לגבי השני העומד להלוולד.

30/06/2014 | 02:39 | מאת: אווה פטיוק

שלום לך, גזים זה תהליך טבעי שמתרחש אצל כל תינוק. מאוד תלוי בתינוק אצמו . יש תינוקות שסובלים יותר ויש שפחות. ברור שחלב אם מסייע לבנית המערכת עיכול טובה יותר. אמהות שמותנות תחליף חלב לא פחות ואף יותר נתקלות בבעית גזים אצל תינוק. בברכה

30/06/2014 | 18:09 | מאת: שמרית

ממה שאני יודעת מהקטן שלי, הנקה לא גורמת לגזים... ואכן גזים זה סיוט אבל זה יכול להופיע גם כשמניקים וגם כשאת עם תמ"ל. זה קשור להתפתחות של מערכת העיכול שלהם ככה שעד כמה שזה קשה לנו לראות אותם סובלים זה חלק תקין ונורמלי... הנקה יכולה לגרום לגזים למשל כשהפטמה לא מוצמדת כראוי ואז נכנס אוויר שגורם גם לגזים. אני בזמנו התייעצתי עם יועצת הנקה שהדריכה אותי ונתתי לפני כל הנקה גרפווטר שמאוד עזר לנו עם הגזים. זה עם שומר שייעודי לכאבי בטן אצלם.. שיהיה במזל!

מנהל פורום הנקה