מבולבלת

דיון מתוך פורום  הנקה

06/03/2014 | 14:37 | מאת: חן

הי, אשמח לקבל הכוונה לגבי הנקה - אני מרגישה קצת מבלבלת בעניין. תינוק ראשון בן שלושה שבועות וחצי, בשבועיים הראשונים ניזון מהנקה בלבד ובשבוע וחצי האחרונים משלבת גם תוספת סימילאק. מתן התוספת נבע מכך שהתינוק לא החזיר את משקל הלידה שלו לאחר שבועיים מלידתו, לכן "ננזפתי" בטיפת חלב עלכך ונאמר לי לשלב לו בנוסף להנקה את התחליף (אני לקחתי את זה די קשה כי לא רציתי לשלב תחליף). מאז הוא עלה יפה במשקל אך אני נשארתי מבולבלת בעניין ההנקה: בטיפת חלב האחות שאלה אותי כמה זמן אורכת כל הנקה ואני בתמימותי אמרתי שבערך שעה-שעה וחצי. היא אמרה לי שזה ממש לא נכון ויש להניקו 10 דק' (אפקטיביות )מכל צד ולתת תוספת במידה והוא רוצה - עשיתי זאת עד לפני יומיים. לפני יומיים התייעצתי עם יועצת הנקה שייעצה לי להניק 30 דק' בצד אחד ואז 10 דק' מהצד השני ובהאכלה הבאה הפוך וזאת כדי שהוא לא יזדקק לתוספת - התחלתי לעשות זאת אך יש לציין שבארוחות מסוימות הוא עדיין דורש את התוספת. אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה דרך ההנקה הנכונה...

06/03/2014 | 20:03 | מאת: אווה פטיוק

שלום לך, חן! מאוד עצוב, שאת שומעת כל מיני עצות אך אף אחד לא ממש עזר לך! הבעיה שלך מאוד ידועה והפטרון שאני רואה הוא : צריך יועצת הנקה שתבוא אליך ותילמד אותך ואת התינוק לתפוס את הפטמה נכון! השעות מטורפות של הנקה וחוסר עליה במשקל זה תוצאה מתפיסה לא נכונה ויכול להיות בעקבות תפיסה לא נכונה או יכול היות במקביל נפגע גם כמות החלב! יש אפשרות להציל הנקה אבל נדרשת התערבות מקצועית!גם לתפיסה נכונה וגם להגברת חלב! בהצלחה אווה

מנהל פורום הנקה