טיפים לפני חזרה לעבודה

דיון מתוך פורום  הנקה

03/09/2013 | 12:04 | מאת: אמא לתינוק מתוק

שלום רב, הבן שלי בן חצי שנה ושבוע הבא אני חוזרת לעבודה. בני יהיה בבית עם מטפלת. עד עכשיו הנקתי אותו בלבד ללא בקבוקים אפילו. אין לי שום מצבור חלב. אני רוצה בשבוע הקרוב להתחיל לשאוב ולשים במקרר הבעיה שבני יונק כל 2-3 לערך כולל בלילה כך שאיני יודעת מתי אפשר לשאוב. שאלה נוספת היא לגבי ההרדמה, הוא נירדם אך ורק עם הנקה וגם זה לא קל לו. יש רעיונות איך אפשר להרדים אותו אחרת (הוא אינו לוקח מוצץ). תודה רבה וברכת שנה טובה.

06/09/2013 | 18:30 | מאת: עדי יותם

נסי לשאוב בשעות הבוקר - אז בד"כ יש יותר חלב. אפשר כ-40 דקות לאחר ההנקה ואין צורך לחשוש אם יישאר לו לאחר השאיבה. כדאי לנסות לעודד אותו לאכול מוצקים כדי שתשאבי פחות. לגבי ההנקה בהרדמה - אם גם כך לא קל לו זה באמת לא פשוט... את יכולה לפרט מה לא קל? בד"כ מציעים לנתק כשהוא מתחיל להיות מנומנם, ואז להשכיב, לטפוח על הגב, ללחוש, לדבר אליו. אם המטפלת מנוסה ורגישה, הם ילמדו ליצור הרדמה ביחד. זה שאת תרדימי אותו בלי הנקה לא מבטיח שגם היא תעשה זאת באותה קלות - צריך להתרגל לאדם קרוב חדש. לגבי שאיבה וחזרה לעבודה יש שפע מידע במדריך שאלן ואני הוצאנו: www.facebook.com/avoda.hanaka בהצלחה! תודה רבה וברכת שנ

מנהל פורום הנקה