דלקת / גודש / חזיה

דיון מתוך פורום  הנקה

04/08/2013 | 11:06 | מאת: טל

שלום, יש לי תינוק בן 3 חודשים חזרתי להנקה מלאה לפני כחודש. מלידה ועד גיל 10 ימים-ינק בלעדית כל פעם משד אחד. מגיל 10 ימים ועד גיל חודש ושבוע-קיבל תמ"ל (עקב אשפוזי) מגיל חודש ושבוע עד חודשיים- משולב בקבוק+הנקה חזרה הדרגתית להנקה. במהלך היום ינק כל שעה וחצי - שעתיים ובלילה כל 3 שעות. בהתחלה ינק מ-2 הצדדים אך אחר כך ינק מצד אחד בלבד, בנוסף הוא התחיל לישון 4-6 שעות בלילה. כנראה בגלל זה לפני כ 3 שבועות היתה לי דלקת בשד. אני מנסה לשאוב כששעות ארוכות אינו יונק למרות זאת אני מגיעה לגודש בעיקר בלילה ולפעמים גם במהלך היום. כעת אני מרגישה שוב כאבים בשד השני (לא זה שהיתה בו הדלקת) ומפחדת שיתפתח לדלקת. 1. מה עלי לעשות על מנת למנוע דלקת נוספת? 2. מה לעשות במקרה גודש השאיבות רק מגבירות אותם? 3. איזה חזיה עלי ללבוש?עד הדלקת הלכתי ללא חזיה והרופאה אמרה שזה לא טוב. האם אפשר לשים חזיה מרופדת?עם ברזלים? תודה רבה

04/08/2013 | 11:30 | מאת: טל

שכחתי לציין שהוא עולה יפה במשקל

05/08/2013 | 20:11 | מאת: עדי יותם

כמה עבר עליכם! כל הכבוד על ההתמדה במהלך האשפוז ואחריו. ממש מעורר השראה. ייתכן שיש לך עודף חלב, במקרה כזה אפשר להוריד מעט את הייצור אך כדאי לעשות זאת בליווי יועצת הנקה מוסמכת (כן, גם בגיל 3 חודשים לפעמים צריך יועצת...) שאיבה קצרה עד להקלה בהחלט תפחית את הסיכון לדלקת. כדאי גם לעסות את השד מדי יום, נסי לדמיין שיש גולה בשד שאת מעבירה במעגלים הולכים וקטנים. אפשר לקחת תוסף לציטין שמונע פעמים רבות סתימה בצינורית חלב (השלב שבא לפני דלקת) - זה תוסף מזון שנמכר בחנויות טבע. מינון מומלץ למניעה - 1,200 מ"ג 4 פעמים ביום. תלכי עם מה שנוח לך, עם או בלי חזייה. אין קשר בין אי לבישת חזייה לדלקות , להפך. חשוב שהחזייה לא תלחץ ולא תשאיר סימנים על הכתפיים או בהיקף, וכן שהחלק התחתון - בין אם יש ברזלים/ריפוד או לא - יהיה ממש מתחת לשד ולא על החלק התחתון שלו. בהצלחה!

מנהל פורום הנקה