חלב נגמר?

דיון מתוך פורום  הנקה

23/06/2013 | 11:20 | מאת: לול

שלום, אשמח לתשובה כי ממש בא לי לבכות מרוב תסכול. ביומיים האחרונים נאלצתי לצאת מהבית לכ- 6 שעות, בשעות אלה התינוק שלי היה עם בייביסיטר ואכל מטרנה (הוא יונק ולפעמים אוכל מטרנה כשאני לא מספיקה לשאוב לו והולכת ללימודים), ביום השלישי הייתי עימו כל היום והיה נראה שהוא מסיים מהר מאוד לאכול, יותר מבדרך כלל, אבל היה נראה מרוצה לאחר מכן. גם השדיים שלי הרגישו פחות מלאים בהרבה מבדרך כלל. היום, ביום הרביעי, אני ממש מרגישה שאין לי כמעט חלב, בלילה הוא לא ישן טוב כשבדרך כלל הוא ישן לילה שלם וקם לאכול, ושוב- ההרגשה שהוא לא אוכל, הוא מסיים מהר מאוד את שני הצדדים ולא מרוצה. נתתי לו מטרנה והוא אכל 120 מ"ל. כך גם בהנקה שאחרי, בבוקר. מה זה אומר? איך אפשר להחזיר את החלב?

23/06/2013 | 12:21 | מאת: אלן שיין

שלום רב, לא ציינת בן כמה התינוק. אם בסביבות ה-3 חושדים אז יש שינויים בגוף שלנו כשמתרגל להנקה של כמה חודשים ויש תחושה של "ריק" למרות שזה לא כך בפועל. גם צינוקות מתיעלים במשך הזמן אז הם יכולים לינוק לפחות זמן .....אבל כמובן אמורים להיות שבעים. קשה לבחון - לפי הנתונים. אם יש ספק אז הולכים לשקילה נוספת לראות אם הוא ממשיך לעלות ......אבל תהשתדל להיניק יותר מאשר לתת בקבוקים. גם אם זה אומר שהוא רוצה לינוק לעיתים קרובות. זה מה שמגביר את כמות החלב. ככל שנותנים בקבוקים ופורמולה - פחות את מייצרת. להגביר חלב יש להגביר גירויים לשדיים. או ביניקה או שאיבה. זה שהוא גמר בקבוק בכלל לא מעיד על רעב אלא על תינוק שלא מסוגל לעצור מבוגר שנותן בקבוק . זה רפלקס. לרוב. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה