שילוב מוצקים עם הנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

20/06/2013 | 11:21 | מאת: שלומית

בתי היא בת חצי שנה וצריכה להתחיל לאכול ארוחות. עד עכשיו ינקה פי דרישה, אני לא מגבילה אותה כלל - היא יונקת הרבה פעמים ביום (לפעמים בשביל להרדם, כשמתעוררת או כשסתם היא לא רוצה והיא רוצה לינוק) ולשתינו טוב עם זה. השאלה היא איך עכשיו עושים קצת סדר בשביל לשלב ארוחות.האם ארוחת הפירות שיש לתת בשבעות הבוקר צריכה להגיע אחרי שניה בבוקר או לפני? על איזה הנקה אנחנו נמטרך לוותר לטובת המוצקים? שאלה נוספת - איך מלמדים אותה לשתות מים כשאף פעם לא קיבלה בקבוק ואפילו מוצץ היא לא יודעת למצוץ?

20/06/2013 | 14:12 | מאת: אלן שיין

היי שלומית, הכל על פי התחושת בטן שלך. אין חוקים. בגיל הזה רק מתחילים עם מוצקים אז לא צפוי בכלל להחליף ארוחה חלבית במוצקים. זה קורה כאשר את רואה שהיא כבר אוכל הרבה - מגוון רב, כאשר יהיו לה שיניים והיא לבד חוטפת הכל שבא ליד ומכניסה לפה. לגבי מים אפשר כבר להציע ספל של תינוקות שהיא יכולה לאחוז לבד. לא צריכים להיות בלחץ ואפשר לעשות את כל התהליך איטי ובאופן הדרגתי על פי הרצונות שלה. אין כל צורך במוצץ כי עד כה קבלה מענה טבעית - תינוקות שלא יונקים הם אלה שזקוקים לתחליף לשד כדי לענות לייצר זה. ממילא הייצר עובר - באיזה שהוא מועד בין 6 חודשים לבין שנה. אז אין ממש צורך. תינוקות מעבר לגיל הזה התרגלו לחתיכת גומי כפתרון לכל דבר - לא רק ייצר מציצה ולכן הם תקועים עם הרגל שההורים עצבו ויזמו. בכל אופן אין חוקים. תתני לה מה שבא לה - מה שטוב לה בין ההנקות עד שאת רואה שאפשר לדלג. (בסביבות שנה.) אלן

מנהל פורום הנקה