תינוק מוצץ את היד

דיון מתוך פורום  הנקה

16/06/2013 | 15:44 | מאת: לימור

שלום, התינוק שלי בן שלושה חודשים יונק ולא לוקח מוצץ. האם כל פעם שהוא מוצץ את היד זה אומר שהוא רעב או שזה צורך טבעי למצוץ?

16/06/2013 | 15:47 | מאת: אלן שיין

היי לימור זה מאוד יכול להיות סימן מוקדם של רעב. לפני הבכי ממש. או שזה רפלקס. את בוודאי מכירה אותה ומתי היא צריכה לאכול. תלכי לפי האינטואיציה. אם היא עולה יפה במשקל כל שבוע (כ-200 גרם בממוצע) אז את יודעת שהיא אוכלת מספיק ואולי האצבע סתם מרגיע. אין רע בזה. כל עוד היא יונקת אז את עונה לה על הייצר הטבעי - ובבוא הזמן הייצר נעלם וזה רק דבר חיובי שאין לה תחליף מלאכותי. ימנע אולי אורטודנט בעתיד!! בברכה אלן

מנהל פורום הנקה