גמילה מהנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

05/06/2013 | 23:24 | מאת: טליה

שלום. יש לי ילד בן שנה ו4. עדיין יונק. אוכל מצוין הכל. לא הסכים בקבוק ולא מוצץ. וחוץ מהארוחות הרגילות שלו הוא יונק המון. ממש דורש כל זמן קצר. וכל פעם הוא יונק לא יותר מ2 דקות. הוא דורש בגינה בחנות באוטובוס. או סתם כל פעם שקצת משעמם לו או משהו לא מוצא חן בעיניו. אגב כשהוא מרוכז במשהו זמן רב הוא שוכח. הבעיה העיקרית זה הלילות הוא נרדם נטו עם הנקה. ובלילה הוא מתעורר עשרות פעמים כדי לינוק אני מנסה להחזיר אותו למיטה אבל בסוף הוא כבר נשאר אצלי עד הבוקר. ניסיתי להתחיל עם גמילה למרות שהייתי רוצה להמשיך איתו יותר. אבל הלילות נהיו בלתי אפשריים לחלוטין. (גם כי הוא מוכן לינוק רק כשאני יושבת איתו ככה שאי אפשר לישון תוך כדי.) הבעיה שכל נסיון לגמילה נתקל בהתנגדות עזה. הסטריה מוחלטת וצרחות בטונים עזים. הוא ילד יחסית רגוע ומעולם לא ראיתי אצלו תגובות כאלו. אגב בשעות היום הוא במשפחתון ומסתדר מצוין. מאד פעיל אך היא גם כןכמעט ולא מצליחה להרדים אותו. סליחה על המונולוג הארוך. הייתי מאד שמחה לקבל עצה. תודה מראש.

06/06/2013 | 10:50 | מאת: אלן שיין

היי טליה, הוא במסגרת המונית (גם 4 ילדים עבורו זה המוני) ויש לזה מחיר. פרידה טבעית בין אם לתינוק אמור להתרחש יותר מאוחר אבל המציאות שלנו מראה שאנחנו דוחפים אותם מוקדם. זאת לא ביקורת אלא הערה. לכן גם הוא בוחן את נוחכותך במשך הלילה כי את חסרה לו במשך היום. בגיל הזה כבר לא צריכים בקבוקים או מוצצים כי ענית לו באופן טבעי על הייצר המציצה והוא ינק לכן לא זקוק לבקבוקים בכלל. מתחיל להיות חשוב כל עניין החינוך והצבת גבולות. את צריכה לשלוט בדרישות שלו - וזה לא פשוט לעמוד בפני הדרישה לינוק למרות שהוא לא זקוק לזה. בא המועד בו מסבירים ואומרים את המילה הגסה הזו - "לא - לא עכשיו" תגבילי את ההנקות אם את מרגישה שהוא כבר מבין הכל. לא כל תינוק בגיל הזה כבר מוכן שכלית ורגשית לקבל את החינוק - אבל או טו טו אם לא עכשיו עוד כמה חודשים הוא כבר יגיע לבשלות מסויימת שאת כן צריכה להציב את הגבולות. עובדה שהוא מסתדר בגן - בלעדיך - זה אפשרי. אבל הכל תלוי בך כמה שתצליחי לעמוד על שלך. WHO'S THE BOSS. אני לא אומרת שעכשיו זה הזמן - אבל אוכל למחשבה. את יכולה להתחיל להמעיט את מספר ההנקות או להציב גבול כמו לא בחוץ ולא בגינה - אם זה יעזור לך ביתיים לעבור עוד כמה חודשים. אז להוריד הנקה יותר משמעותית לו אולי. רצוי לעשות את זה בצורה הדרגתית. ולהשאיר כמה הנקות לסוף. לפי מה שטוב לכם. בהצלחה אלן

מנהל פורום הנקה