כאב בשד

דיון מתוך פורום  הנקה

20/05/2013 | 20:36 | מאת: דנה

שלום אלן, אני מניקה את בני הנקה מלאה כבר ארבעה וחצי חודשים, ללא כל בעיות וכמעט ללא תופעות של גודש. היום אחר הצהריים התחלתי לחוש כאבים ונפיחות בשד הימני, שדומים לכאבי גודש. הייתי בטוחה שהתופעה תעבור לאחר הנקת הערב הארוכה, אך למרות שהתינוק ינק היטב זמן ממושך - הכאב נשאר. ניסיתי גם לשאוב חלב מן השד לאחר ההנקה, אך לא הצלחתי. האם מדובר בדלקת בשד? כרגע אין לי חום או כאבים אחרים. מה כדאי לעשות בינתיים? האם ללכת לרופא מחר? ואם כן - לאיזה רופא? נשים? משפחה? אציין שאני כמובן לא מעוניינת להפסיק להניק! תודה.

21/05/2013 | 00:06 | מאת: אלן שיין

היי דנה, קשה לדעת ממה זה נובע. זה יכול להיות דלקת אבל לא רצים ישר לרופא. אפשר לנסות קומפרסים קרים - עלי כרוב בשד הזה. לשאוב וכמובן להיניק לעיתים קרובות. ההמלצה מאז ומתמיד היא להיניק משני הצדדים בכל הנקה. זה עוזר למנוע בעיות כאלה. אם הנקת מצד אחד עד עכשיו כדאי לימים הקרובים להציע צד שני לאחר הפסקה בין צד ראשון לשני (החתלה. המתנה עד ששוב יסכים לינוק) אם יש חום לאחר טיפול זה - כדאי לפנות לרופא נשים. בתקוה שזה לא יתפתח לזה. מנוחה - לשתות הרבה. בברכה אלן

מנהל פורום הנקה