הפחתה בתפוקת החלב

דיון מתוך פורום  הנקה

17/05/2013 | 12:11 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן השישה וחצי חודשים, היה בהנקה בלעדית וכיום יונק ואוכל מוצקים. לפני כשלושה ימים נהייתי חולה בדלקת ריאות עם חום גבוה והתחלתי לקחת אנטיביוטיקה. ביומיים האחרונים הוא ממש בוכה לי על הציצי ומנסה לאכול ללא הפסקה ואני מרגישה שלא יוצא כמעט חלב. גם בשאיבות יוצאת כמות קטנה מאוד. הילד רעב, ביום בגן הוא אוכל הרבה ומשלים אך מאחר הצהריים כל מנה שאוכל ממני איננה מספיקה לו גם בלילה. אני דואגת לשאוב כל שעתיים שלוש (גם על ריק) ונותנת לו לינוק גם כשלא יוצא כלום והוא בוכה :(. מעבר לכך גם התחלתי לעבוד לפני כשבוע שם אני דואגת לשאוב מנה בצהריים ולהאכיל אותו מאחר הצהריים הנקה בלבד. פרמטר אחרון... בבדיקת ביוץ גיליתי שאני כרגע מבייצת האם יש בכך להשפיע על ייצור החלב? תודה על העזרה, יעל

17/05/2013 | 13:54 | מאת: אלן שיין

היי יעל, וואו. יש הרבה פרמטרים - אבל לדעתי ההכי משמעותי ההוא שחזרת לעבוד. יש ירידה בתפוקה כשחוזרים לעבודה ופחות זמן פיזית מבלים עם התינוק. ברגע שתתרגלי ומערכת שעות החדשה גם הגוף מסתגל ואפשר בהחלט להמשיך להיניק. מחלות - אנטיביוטיקה וכל השאר יכול להשפיע אבל לא עד כדי כך שזה בלתי הפיך. אין לך מה לחשוש משאיבות כי החלב מתחדש כל רבע-חצי שעה. יש הסברים יותר לעומק בספרון החדש שלי ושל עדי יותם - "לחזור לעבודה להמשיך בהנקה " ואפשר לקחת משם טיפים וחיזוקים. ניתן להזמין בטל: 03-6472411. שבת שלום והחלמה מהירה. אלן

מנהל פורום הנקה